Στο Φόρουμ Μεσογειακού Διαλόγου Rome Μed 2019 συμμετείχε  ο υφυπουργός εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην οποία συμμετείχε με θέμα «Η ενεργειακή ασφάλεια τον εικοστό πρώτο αιώνα», ο κ. Φραγκογιάννης δήλωσε στο ΑΠΕ-MΠΕ:

«Πήρα μέρος σε ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ, με ειδικούς σε θέματα ενέργειας από την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, την Κύπρο και από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας και με μεγάλο ακροατήριο, το οποίο παρακολούθησε την συζήτηση με έντονο ενδιαφέρον».

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο τομέα της ενέργειας

Αναφερόμενος στην χώρα μας, πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα, από τον Ιούλιο, έχουμε πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Και μαζί με όλα αυτά υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας, ιδιαίτερα στον χώρο της ενέργειας».

«Να μην έχουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι»

«Οι προτεραιότητές μας», συνέχισε ο κ. Φραγκογιάννης, «είναι “να μην έχουμε όλα μας τα αυγά σε ένα καλάθι”, να μπορέσουμε να δώσουμε στον ελληνικό λαό την δυνατότητα να απολαμβάνει τα αγαθά της ενέργειας, είτε αυτά προέρχονται από τους παραδοσιακούς μας προμηθευτές -που είναι οι Ρώσοι- είτε από το Ατζερμπαϊτζάν μέσω του Tap που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, είτε από τα κοιτάσματα της Μεσογείου, μέσω του East Med, το οποίο είναι ένα πρότζεκτ που μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε, αλλά και από υγροποιημένο φυσικό αέριο που αυτή την στιγμή αγοράζουμε από το Κατάρ, την Αλγερία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε τέλος ότι «οι προτεραιότητες της χώρας μας στον συγκεκριμένο τομέα είναι να υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια, όπως και η δυνατότητα να προμηθευόμαστε ενέργεια από πολλές πηγές».