ΕΡΤ: Κοτταρίδης – Πιτταράς, το νέο δίδυμο της πρωινής ζώνης από τον Ιανουάριο

Ερχονται νέες εκπομπές στο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Με αργά βήματα ξετυλίγεται το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Μετά την πολιτική εκπομπή «10» που παρουσιάζει εδώ και 2 εβδομάδες η Ολγα Τρέμη έφτασε η στιγμή να ανακοινωθούν και δύο ακόμα νέα projects καθώς και η νέα σύνθεση της πρωινής εκπομπής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ετσι για την νέα χρονιά η ΕΡΤ μας επιφυλάσσει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «ένα διαφορετικό ξύπνημα με ενημέρωση, αλλά και χιούμορ». Οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κοτταρίδης και Γιάννης Πιτταράς θα παρουσιάζουν από τον Ιανουάριο τη νέα πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 από τις 6 ως τις 10.

Η νέα ενημερωτική εκπομπή που θα είναι μικτή παραγωγή, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αρχισυντάκτης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος και τους παρουσιαστές θα πλαισιώσουν ρεπόρτερ  και το δημοσιογραφικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της ΕΡΤ.

Το ημερήσιο κόστος της τετράωρης εκπομπής ανέρχεται στα 1.990 ευρώ, μειωμένο κατά 110 ευρώ από την αντίστοιχη μικτή παραγωγή που υπήρχε στην ΕΡΤ μέχρι πρότινος και η απόφαση προβλέπει τη μετάδοσή της για όλο το 2020.

Με δύο ακόμη εκπομπές ενισχύεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Την ίδια στιγμή το ΔΣ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε τον εμπλουτισμό του προγράμματος με δύο ακόμη εξωτερικές παραγωγές.

Η πρώτη εκπομπή θα είναι ταξιδιωτική, θα γυρίζεται εξ ολοκλήρου εκτός στούντιο, με στόχο την προβολή γνωστών και άγνωστων σημείων της χώρας μας. Την εκπομπή θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου που είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη δημόσια τηλεόραση. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 24 επεισόδια συνολικού κόστους 232.000 ευρώ.

Η δεύτερη θα εκπληρώσει μια πρωτότυπη ιδέα, καθώς πρωταγωνιστές θα είναι κάθε φορά δύο γνωστά, αλλά φαινομενικά ετερόκλητα πρόσωπα από το δημόσιο βίο (ηθοποιοί, συγγραφείς, τραγουδιστές, αθλητές κλπ) οι οποίοι θα συζητούν μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία συντονιστή δημοσιογράφου. Το κόστος που εγκρίθηκε για 24 επεισόδια είναι 100.200 ευρώ.

Δείτε επίσης
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk