Φέρνει επενδυτές στην Ελλάδα ο Πρεμ Γουάτσα

Στην Ελλάδα από χθες Τετάρτη ο μεγαλομέτοχος της Fairfax, βασικού μετόχου της Eurobank, για επαφές τόσο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τη διοικητική ομάδα της τράπεζας.

Ως «πρεσβευτής» για επενδύσεις και κορυφαίος ξένος επενδυτής στη χώρα βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα ο μεγαλομέτοχος της Fairfax, βασικού μετόχου της Eurobank, Πρεμ Γουάτσα για επαφές τόσο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τη διοικητική ομάδα της τράπεζας.

Όπως επισημαίνουν πηγές που έχουν εικόνα των επαφών του, καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο ραντάρ των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον κ. Γουάτσα σε επενδυτικές επιλογές.

Σημειώνουν δε πως ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ και μπορεί να εισαγάγει ελληνικές επενδύσεις αξίας στους πολλούς ενδιαφερόμενους.

Εκτός από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συμμετέχει επίσης σε συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, κ. Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ ( Ελληνική Συνομοσπονδία Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ρέτσο, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές στους συνομιλητές του.

Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως είναι πιθανό σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κ. Γουάτσα να έλθει μαζί μια ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife, και της Eurobank, ειδικά για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk