Στην υψηλού επιπέδου συνάντηση: «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives» που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον, θα μετάσχει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το «Delphi Economic Forum» με την «Καθημερινή» και θα συμμετάσχουν από αμερικανικής πλευράς οι: Γουίλμπουρ Ρος, υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ, Φράνσις Φάνον, υφυπουργός Ενεργειακών Πόρων, Φίλιπ Ρίκερ, υφυπουργός στο υπουργείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, η Ελένη Κουναλάκη (Eleni Kounalakis), αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, και Κρις Βαν Χόλεν, γερουσιαστής του Μέριλαντ.

Στο συνέδριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Φραγκογιάννης θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία με θέμα: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου». Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης υπουργοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μια σημαντική ομάδα επιχειρηματιών. Μεταξύ των ομιλητών είναι οι Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας και Αντώνης Διαματάρης, υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Οι θεματικές συζητήσεις θα αφορούν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, οικονομίας και ανάπτυξης, με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ ΗΠΑ και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ