Απίστευτο περιστατικό εκφοβισμού εκτυλίχθηκε στα Βρασνά Θεσσαλονίκης όταν ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου δέχθηκε απειλές, επειδή φιλοξενούσε στο ξενοδοχείο πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή, το λιμενικό σώμα την Τρίτη προχώρησε στη διάσωση 116 προσφύγων σε τρία διαφορετικά περιστατικά.

Το πρώτο σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με λέμβο που επέβαιναν 27 άτομα, το δεύτερο με 42 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν από σκάφος της Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου και το τρίτο στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου ΠΡΑΣΟ της Σάμου όπου διασώθηκαν 47 άτομα.

Συνολικά από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως σήμερα το πρωί έχουν διασωθεί 583 μετανάστες και προσφυγές.

Το περιστατικό στα Βρασνά

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που φιλοξένησε πρόσφυγες καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές.

«Δείξαμε λίγη καλοσύνη στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους οι οποίοι θέλησαν να μας έχουν σαν οικογένειά τους» δήλωσε στο Open η κυρία Δέσποινα.

«Δέχτηκα πολύ ισχυρό bullying και μεγάλες απειλές. Φώναζαν με τις ντουντούκες ότι θα κάψουν τα σπίτια μας. Είναι απαράδεκτα, αφύσικα και ανήθικα πράγματα. Δεν μπορείς να έχεις στο ξενοδοχείο σου τους ανθρώπους που θέλεις;», επισήμανε. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ντοκουμέντα για αυτά που λέει.

Η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου υπογράμμισε ότι ήταν και πέρυσι σε αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων.

«Δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα στο χωριό. Δείξαμε λίγη καλοσύνη στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους οι οποίοι θέλησαν να μας έχουν σαν οικογένειά τους» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.