Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με το παιχνίδι του Alpha «Divided», το οποίο κάνει πρεμιέρα αύριο, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, και θα προβάλλεται καθημερινά στις 15.30. Επιστρέφει και στο θέατρο, παίζοντας έναν χαρακτηριστικό ρόλο στο παιδικό μιούζικαλ «Βουτιά στη Βυθούπολη» (Παλλάς). Παράλληλα ασχολείται με τις επιχειρήσεις του, το κλαμπ «Shamone» και το εστιατόριο «Artisanal». Και μεγαλώνει τον γιο του. Πώς τα προφταίνει όλα; Και τα προφταίνει, και τα απολαμβάνει, μας λέει ο ίδιος ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Εχετε αρκετό καιρό να κάνετε τηλεόραση…

«Τελευταία φορά ήμουν στην επιτροπή του «Your face sounds familiar», πριν από δύο χρόνια, στην πραγματικότητα όμως έχω τρία χρόνια να εργαστώ για ολόκληρη σεζόν».

Σας έλειψε;

«Και ναι, και όχι».

Τι σας έλειψε;

«Η ίδια η δουλειά. Η επικοινωνία με τους συνεργάτες μου, το να προσπαθούμε μαζί να κατεβάσουμε ιδέες…».

Και τι δεν σας έλειψε;

«Δεν θα το έθετα έτσι. Απλώς βρήκα χαρά στον ελεύθερο χρόνο μου. Αυτή η αποχή με έσπρωξε να γίνω δημιουργικός με άλλον τρόπο από εκείνον που ήξερα. Χάρηκα πολύ το παιδί μου. Εκανα σεμινάρια ψυχολογίας. Εκανα νοηματική. Ασχολήθηκα με πράγματα που με βοηθούν να προχωρήσω. Αυτά τα τρία χρόνια ήταν σωτήρια: γιατί μπόρεσα να ξαναβρώ… αυτόν τον άνθρωπο, εμένα!».

Ηταν συνειδητή η αποχή;

«Κατ’ αρχάς ήταν τυχαία. Ομως, πιστεύω πως με έναν περίεργο τρόπο οδηγούμε τα πράγματα εκεί που θέλουμε να πάνε. Λίγο-πολύ, τα προκαλούμε».

Νοηματική γιατί κάνατε;

«Επειδή με ενδιέφερε. Και ήταν εμπειρία απίστευτη. Πώς όταν βρίσκεσαι σε έναν ξένο τόπο όπου δεν μιλάς τη γλώσσα νιώθεις κάπως απομονωμένος; Και προσπαθείς να βρεις άλλους κώδικες επικοινωνίας; Ετσι, με τη νοηματική ήρθα σε επαφή με μια ομάδα ανθρώπων που αλλιώς δεν θα είχα τρόπο να τους προσεγγίσω. Μπήκα στον κόσμο του «δεν ακούω». Πολύ περίεργη αίσθηση! Αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πράγματα που ούτε καν είχαν περάσει από το μυαλό σου».

Τηλεόραση δεν κάνατε, συνεχίσατε όμως να ασχολείστε με τις επιχειρήσεις σας…

«Και συνέχισα, και πήγαν καλά. Η επιτυχία τους μου έδωσε αυτάρκεια, ώστε να μπορώ να κάνω αυτό που θέλω».

Ησασταν σίγουρος για τα επιχειρηματικά ταλέντα σας
ή απλώς πήρατε το ρίσκο;

«Ηταν ένα ρίσκο, γιατί οι επιχειρήσεις δεν είναι αυτό που νομίζουν μερικοί, πως απλώς έχεις λεφτά και κάνεις μια δουλειά που σου φέρνει ακόμα περισσότερα λεφτά. Είναι μια επένδυση πολύ επικίνδυνη, που μπορεί να σου αφήσει μεγάλο φέσι, είναι όμως και κάτι πολύ δημιουργικό».

Επιχειρήσεις, τηλεόραση, τώρα κάνετε και θέατρο!

«Είναι η αγάπη μου το θέατρο».

Ναι, αλλά τόσα πράγματα ταυτόχρονα, δεν σας κουράζουν;

«Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα. Αρπάζω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται, και που θεωρώ πως μπορώ να αντεπεξέλθω ή έστω πως θα έχει ενδιαφέρον, θα είναι κέρδος μου να δοκιμάσω. Γι’ αυτό εμφανίζομαι και στο θέατρο εφέτος, αν και το πρόγραμμά μου θα είναι πιεσμένο. Μου έκανε την πρόταση ο Φωκάς Ευαγγελινός που κάνει τη σκηνοθεσία και που είναι χρόνια φίλος καρδιακός. Δεν μπορούσα να του πω «όχι» και είμαι πανευτυχής!».

Στο τηλεπαιχνίδι που θα κάνετε
τι σας αρέσει;

«Το ότι βγάζει στην επιφάνεια τον καλό ή τον κακό χαρακτήρα του παίκτη. Επίσης είναι ωραίος ο ρόλος που καλείται να παίξει ο παρουσιαστής, ο οποίος δεν είναι διακοσμητικός, κινεί νήματα. Πάντοτε μου άρεσαν τα τηλεπαιχνίδια. Μου αρέσει όχι μόνο να τα παρουσιάζω αλλά και να τα παρακολουθώ».

Το εν λόγω σάς το πρότειναν
ή το προτείνατε;

«Μου το πρότειναν, είχα όμως εγώ πλησιάσει πρώτος το κανάλι κάνοντας  πρόταση για μια βραδινή εκπομπή. Είναι μια δική μου ιδέα, κάτι που αγαπάω πολύ και θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει. Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα του. Εύχομαι να έρθει σύντομα».

Δεν το ήθελε το κανάλι;

«Μου είπαν πως θέλουν να συνεργαστούμε, απλώς δεν ήταν ακόμη η ώρα για αυτό που πρότεινα, γιατί έπρεπε να λυθούν κάποια θέματα… Μου αντιπρότειναν το παιχνίδι. Ηταν μια καλή πρόταση».

Αισθάνεσθε περισσότερο παρουσιαστής ή ηθοποιός;

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους ηθοποιούς. Εχω κάνει σπουδές θεάτρου, έχω ζήσει ως ηθοποιός. Γνωρίζω πως απαιτείται μεγάλη αφοσίωση, θυσία προσωπική.

Πρέπει να είσαι «στρατιώτης». Για να είμαι ειλικρινής, εγώ έχω καλομάθει. Εχω συνηθίσει σε έναν πιο άνετο τρόπο ζωής. Οπότε δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου στρατευμένο ηθοποιό. Λατρεύω το θέατρο, θα ήθελα να κάνω ένα-δύο έργα ακόμα… Ως εκεί!».

Σας απασχολεί η εικόνα σας; Σας τρομάζει το πέρασμα του χρόνου;

«Σαφώς και μου αρέσει να είμαι όμορφος στην οθόνη. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα έβγαιναν ατημέλητοι. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που μου δημιουργεί δεσμεύσεις στην προσωπική ζωή μου.

Θεωρώ πως στην τηλεόραση οφείλεις να είσαι περιποιημένος. Αυτά τα τρία χρόνια πήρα μερικά κιλά. Αφέθηκα, Επιπλέον, όταν έχεις ένα παιδί μαγειρεύεις για το παιδί και τα τρως εσύ… Εφαγα! Δεν ήμουν στην τηλεόραση και είχα το ελεύθερο να φάω και να το απολαύσω. Τώρα μαζεύτηκα».

Εύκολα;

«Ναι, στη δουλειά μου έχω πειθαρχία. Θέλω να είμαι καλός επαγγελματίας».

Τελικά φροντίζετε περισσότερο την επαγγελματική ή την προσωπική ζωή σας;

«Επενδύω πολύ στην προσωπική ζωή μου. Οταν πρωτοξεκινούσα, ήθελα να αποδείξω πως μπορώ. Από τη στιγμή που απέδειξα, στον εαυτό μου κυρίως, πως «Φώτη, μπορείς, τα καταφέρνεις καλά», τότε επένδυσα πολύ στην προσωπική ζωή μου.

Η επαγγελματική έχει διαλείμματα, κάποτε τελειώνει… Αν επενδύσεις μόνο σε αυτήν, κάηκες! Εξάλλου μέσα από την προσωπική ζωή μου δείχνω σε όλους ποιος είμαι».