Για τις εξελίξεις στον διαφιλονικούμενο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, χώρο της κεντροαριστεράς, μίλησε στο One Channel η δημοσιογράφος του thecaller.gr, Ευδοκία Λελεδάκη.

Καλεσμένη της εκπομπής One Talk και του Δημήτρη Μανιάτη η κ. Λελεδάκη είπε πως το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις που ήθελε.

Σχετικά με την επικείμενη συνδιάσκεψη του κόμματος της επισημαίνει πως θα υπάρξει κριτική προς την ηγεσία αλλά όχι αμφισβήτηση, ενώ τονίζει πως «θα υπάρξει έντονο αίτημα για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ».

Το νέο στίγμα του κόμματος, όπως θα σηματοδοτηθεί στην συνδιάσκεψη θα αφορά «τη στροφή στην κοινωνία, την εξωστρέφεια και την απαγκίστρωση από το παρελθόν. Ακόμα ετοιμάζεται νεολαία Κινήματος Αλλαγής» αναφέρει η δημοσιογράφος, λέγοντας πως «θα κατέβει και σε απεργίες το Κίνημα αλλαγής. Όπως για τις απολύσεις που ετοιμάζονται στον ΟΤΕ».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «δεν χρησιμοποιούν τη λέξη σοσιαλδημοκρατία γιατί είναι… ‘’τζιζ’’. Προτιμούν λέξεις όπως πρόοδος, σοσιαλισμός κλπ. ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής είναι πλέον στον ίδιο χώρο. Κι αυτό είναι κακό για το ΚΙΝΑΛ, όπως φάνηκε στις εκλογές. Στόχος του Τσίπρα είναι η πλήρης πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο, το οποίο πιθανώς να γίνει το Μάρτιο. Δεν θα το πει δημόσια αυτό ο Τσίπρας. Όμως ουσιαστικά αυτό γίνεται».

Πηγή: onetv.gr