Την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με 82-77 σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στο ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών) γνώρισε ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να βγάζουν αδυναμίες και να δείχνουν ότι χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά για να φτάσουν στο επίπεδο που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν την κακή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο δέχθηκαν 30 πόντους από την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς και γνώρισαν την ήττα από τους πρωταθλητές Σερβίας. Οι Πειραιώτες είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, γεγονός που προβλημάτισε τον Μπλατ, καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο δέχθηκαν μόλις 11 πόντους, ενώ στο τέταρτο αντιμετώπισαν πολλά αμυντικά προβλήματα απέναντι στους Σέρβους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Στράτος Περπέρογλου με 13 πόντους, ενώ ο πρώην «πράσινος», Τζέιμς Γκιστ, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους.

Το τελικό σκορ πάντως δεν έχει καμία σημασία για τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς, που επέστρεψαν από το Μουντομπάσκετ, ενώ παράλληλα δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός στο αποψινό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα δεν είχε στη διάθεσή του τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίοι μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την αναμέτρηση παρακολουθήσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Ολυμπιακός δίνει το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο και να βλέπει από κοντά αγωνιζόμενα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Πειραιωτών.

Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής και πάλι στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά με κόσμο στις κερκίδες. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:15.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 36-41, 56-52, 77-82