Οι οπαδοί της Κάλιαρι και της Ελλάς Βερόνα τη γλίτωσαν «φτηνά» για τα ρατσιστικά περιστατικά, με την ιταλική ομοσπονδία να τιμωρεί μόνο με πρόστιμο 5.000 ευρώ τις δύο ομάδες.

Η κερκίδα της Κάλιαρι επιτέθηκε ρατσιστικά στον Ρομέλου Λουκάκου στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, με την συμπεριφορά των οπαδών της να γίνεται θέμα σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Η ιταλική ομοσπονδία όμως έκρινε ότι οι φίλοι των Σαρδήνιων δεν υπέπεσαν σε ρατσιστική συμπεριφορά, επιβάλλοντας μονάχα πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι νησιώτες απέφυγαν τιμωρία για τέτοιες συμπεριφορές των «τιφόζι» τους αφού την τελευταία διετία, στόχοι ρατσιστικής επίθεσης έγιναν και δύο ακόμα παίκτες: οι Μπλεζ Ματουιντί (παίζει τώρα στη Γιουβέντους) και Μόιζε Κεν (αγωνίζεται στην Έβερτον).

Το ίδιο συνέβη και με την Ελλάς Βερόνα, άλλη μία ομάδα οι οπαδοί των οποίων έχουν παρελθόν σε περιστατικά τέτοιου τύπου. Η νεοφώτιστη ομάδα υποδέχτηκε για την τρίτη αγωνιστική της Serie A την Μίλαν, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να επιτίθενται ρατσιστικά στον Φρανκ Κεσί. Παρόλα αυτά και η Ελλάς τιμωρήθηκε μονάχα με πρόστιμο.