Η Αργεντινή είχε μια αξιοθαύμαστη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, καταφέρνοντας να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας αυτής, ήταν ο ηγέτης των «γκαούτσος», Λουίς Σκόλα, ο οποίος πραγματοποίησε εξωπραγματική τουρνουά, δείχνοντας ότι διάγει δεύτερη «νιότη».

Ο αρχιτέκτονας της λατινοαμερικάνικης ομάδας, Σέρχιο Ερνάντεζ, ρωτήθηκε για την παρουσία του 39χρονου «αστέρα» στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λέγοντας ότι αν βρίσκεται εκείνος στον πάγκο, θα τον πείσει να αγωνιστεί για ακόμα ένα καλοκαίρι με το εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνάντεζ:

«Ο Σκόλα είναι όπως ο Τζινόμπιλι, είναι οι πιο δύσκολοι. Δεν λένε τίποτα. Έχω ένα προαίσθημα ότι θα βρίσκεται εκεί κι αν είμαι εγώ προπονητής της ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα τον αναγκάσω να είναι.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην ιστορία του αθλητισμού της Αργεντινής. Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος. Είναι ο παίκτης που μας έκανε να πιστέψουμε και να παίξουμε με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες και δυναμισμό».