Για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην Ελλάδα από την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στο Αμπκάικ και το Χουράις της Σαουδικής Αραβίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του One Channel και τον Γιάννη Μούτσο, ο προϊστάμενος του Οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», Ζώης Τσώλης.

«Ήταν μια θερμή εβδομάδα. Το χτύπημα στις εγκαταστάσεις είναι ασύμμετρη απειλή. Με τα drones κατάφεραν να καταστρέψουν εγκαταστάσεις που παρήγαγαν 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Είναι μεγάλο χτύπημα που μας πηγαίνει στα σκοτεινά νερά των πετρελαϊκών κρίσεων» σημείωσε ο δημοσιογράφος.

«Η ελληνική οικονομία, μια και είναι μικρή δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα ελλείψεων. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι υπάρχουν αποθέματα καυσίμων. Όμως η αγορά μας είναι ρηχή ΚΑΙ ήδη παρατηρούνται τάσεις ανόδου στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου. Όσοι θέλουν να καλλιεργήσουν την κερδοσκοπία, ήδη μιλούν για τιμές που δεν έχουμε δει ξανά στα καύσιμα στη χώρα μας» τόνισε ο δημοσιογράφος και υποστήριξε πως «το κράτος μπορεί να παρέμβει μέσω ελέγχων διότι κάποιες αυξήσεις δεν δικαιολογούνται».

Πηγή: onetv.gr