Η Αυστραλία ήτανη μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου L επικρατώντας της Γαλλίας με σκορ 100-98, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μια φορά τον Πάτι Μιλς που πέτυχε 30 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Έτσι τα «καγκουρό» δεν θα πέσουν πάνω στην Αμερική στους 8 (εφόσον το σύνολο του Γκρεγκ Πόποβιτς προκριθεί) και θα αντιμετωπίσουν την Τσεχία, αφήνοντας τους «τρικολόρ» να περιμένουν τον αντίπαλο τους.

Όσον αφορά την ομάδα του Βενσάν Κολέ που είχε για κορυφαίο της τον Εβάν Φουρνιέ (31 πόντοι), δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την τελευταία της επίθεση (κι ενώ βρισκόταν πίσω με έναν πόντο) κάνοντας λάθος επαναφορά, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στους Αυστραλούς.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο από την αρχή μέχρι και το τέλος, με το προβάδισμα στο σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια και καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει διαφορά ασφαλείας και να πιστέψει πως θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Στο πρώτο μέρος τα «καγκουρό» ξεκίνησαν λίγο καλύτερα, με την Γαλλία να ισορροπεί αμέσως και τελικά να παίρνει εκείνη το προβάδισμα στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με την Αυστραλία να κάνει εκ νέου την ανατροπή και να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες ισόπαλες (46-46).

Περισσότερα σε λίγο…