Ο Ράφαελ Ναδάλ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του US Open απέναντι στον Ντανιήλ Μεντβέντεφ και μετά από μεγάλη μάχη, που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, επικράτησε του Ρώσου με 3-2 σετ και κατέκτησε τον τίτλο για 4η φορά στην καριέρα του.

Μια ακόμα σπουδαία επιτυχία για τον Ματαντόρ, ο οποίος με το τρόπαιο που κατέκτησε στη Νέα Υόρκη, έφτασε τα 19 Γκραντ Σλαμ, αύξησε τη διαφορά από τον τρίτο Νόβακ Τζόκοβιτς (16) και έβαλε πλώρη για να σπάσει το ρεκόρ των 20 που κατέχει ο Ρότζερ Φέντερερ.

Μετά τον τελικό με τον Ρώσο τενίστα, ο Ράφαελ Ναδάλ αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι παθιασμένος με το τένις και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει.

«Το μυστικό είναι το πάθος. Είναι αδύνατο να πετύχεις εάν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις. Είναι απίστευτο αυτό που κάνει η Σερένα. Γύρισε στο τουρ και τα δίνει όλα. Δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο τελευταίος μου τελικός. Αν το πίστευα θα είχα κάποιο πρόβλημα», τόνισε.

Ο Ράφαελ Ναδάλ μάλιστα με την κατάκτηση του US Open μείωσε στους 640 πόντους τη διαφορά από το Νο.1 και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος τους επόμενους 2,5 μήνες θα κληθεί υπερασπιστεί 2.500 βαθμούς!