• Αναζήτηση
  • Γεμιστά με άλειμμα ρεβιθιού

    Ενα πρωτότυπο και εύκολο vegan πιάτο.

    Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

     

    Προετοιμασία 10΄

    Υλικά (για 4 – 5 μερίδες)

    450 γρ. ρεβίθια κονσέρβα ή βρασμένα, σουρωμένα

    ½ φλ. βίγκαν μαγιονέζα

    1 κ.σ. χυμός λεμονιού

    2 κ.γ. μουστάρδα

    1 κ.γ. κύμινο

    1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

    8-10 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους

    ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

    Αλάτι, πιπέρι

    Διαδικασία

    Χτυπάμε στο μούλτι τα ρεβίθια με τη μαγιονέζα, τον χυμό, τη μουστάρδα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Δεν τα χτυπάμε πολύ, για να μείνουν κομμάτια ρεβιθιού. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και χτυπάμε λίγο ακόμη.

    Κόβουμε τις ντομάτες κατά μήκος στη μέση και τις αδειάζουμε όπως όταν κάνουμε γεμιστά. Τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα ρεβιθιού. Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk