Νοτοπούλου: Έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης

Το ακριτικό νησί που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφθηκε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι κάτοικοι του νησιού και οι επαγγελματίες, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Αυτό που συμβαίνει είναι μία κατεστραμμένη τουριστική σεζόν, αλλά και ένα αβέβαιο μέλλον καθώς υπάρχει μία δυσφήμιση και για τη Σαμοθράκη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, για τον τουρισμό μας. Η εικόνα που έπαιξε στα διεθνή ΜΜΕ ήταν αποτρεπτική για κάποιον επισκέπτη» τόνισε ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο ακριτικό νησί η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναφορικά με το ζητούμενο των τοπικών φορέων, η κ. Νοτοπούλου είπε πως είναι η εκπόνηση από την κυβέρνηση άμεσα, ενός σχεδίου, μίας στρατηγικής, ανάδειξης της Σαμοθράκης σε τουριστικό προορισμό, συμπληρώνοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση «θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε και με προτάσεις».

Ειδικότερα ως προς τον σχεδιασμό προβολής του νησιού, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στη σειρά προτάσεων που έχει καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνοντας πως «υιοθετούμε τις περισσότερες από αυτές», καθώς και στην αναγκαιότητα να γίνει η Σαμοθράκη προορισμός «αν όχι όλο το χρόνο, μία επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν επενδύσουμε σε θεματικό τουρισμό. Προσφέρεται για αγροτουρισμό, προσφέρεται για ορειβασία και περιπατητικές διαδρομές, είναι στο χέρι λοιπόν του ΕΟΤ, της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων να εκπονήσουν αυτό το σχέδιο. Εμείς προτείνουμε να καλέσουν, εφ’ όσον επιλυθεί και το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δημοσιογράφους απ’ όλα τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και τουριστικούς πράκτορες και να καταστήσουν τον επόμενο τουριστικό προορισμό του 2020. Μία τελευταία πρόταση, ενόψει της ΔΕΘ θα μπορούσε να υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα. Προλαβαίνουμε, αρκεί ο κ. Θεοχάρης να συνειδητοποιήσει ότι είναι υπουργός Τουρισμού και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει ν’ ασχοληθεί με τα ζητήματα των πολιτών», κατέληξε η κ. Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, την οποία χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα, «γιατί δεν μπορείς να σχεδιάσεις προώθηση ενός προορισμού που είναι αβέβαιος ως προς τις μεταφορές. Νομίζω ότι θα έπρεπε άμεσα να βγει ο διαγωνισμός, ήταν έτοιμος από τη δική μας κυβέρνηση και δεν κατανοώ γιατί δεν βγαίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία