Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης με μία ακόμη ντροπιαστική δήλωση  με την οποία ειρωνεύτηκε ακόμη και τους εγκαυματίες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι,  απέδειξε  για ποιον λόγο οι ψηφοφόροι του κόμματους του γύρισαν την… πλάτη και δεν επανεξελέγη στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Κυρίτσης βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τον καθαρισμό του οικοπέδου – βόμβα στο Μάτι στο οποίο είχαν σωρευτεί 20.000 τόνοι καμένων δέντρων, κλαδιών και άλλων υλικών έπειτα από την περσινή φονική πυρκαγιά στην περιοχή, θέμα για το οποίο δεν είχε κάνει το παραμικρό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε πως είναι το κατάλληλο θέμα προκειμένου να ειρωνευτεί και να ασκήσει κριτική.

«Καθαρίστηκε ένα οικόπεδο με κλαδιά. Μου έκανε εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός επί 20 λεπτά μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση για το ότι καθαρίστηκε ένα οικόπεδο από ξερά κλαδιά» είπε για να προσθέσει στο ίδιο ειρωνικό ύφος. «Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, πολλά συγχαρητήρια, εξαιρετικά σημαντικό. Πήγε ο πρωθυπουργός για να πάρει τα credits» ανέφερε ξεχνώντας τους 102 νεκρούς στο Μάτι, τις ολιγωρίες και τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ στον χειρισμό της μεγαλύτερης τραγωδίας στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ειρωνείες και για τους εγκαυματίες

Ο κ. Κυρίτσης ο οποίος στο παρελθόν στην προσπάθειά του να… απενοχοποιήσει τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών με μολότοφ είχε πει πως «δεν θυμάμαι να έχουν υπάρξει νεκροί από μολότοφ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα» ξεχνώντας προφανώς τα θύματα της Marfin, έφτασε στο σημείο σήμερα, Παρασκευή,  να βάλει στο… κάδρο με τις ειρωνικές του αναφορές ακόμη και τους εγκαυματίες στο Μάτι. Ανθρώπους δηλαδή που έχουν ζήσει και ζουν τον δικό τους Γολγοθά, χωρίς την βοήθεια που θα έπρεπε να προσφέρει μία σύγχρονη χώρα.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων  των φαρμάκων των εγκαυματιών από τον ΕΟΠΥΥ και τις ελλείψεις που υπήρξαν τόνισε. «Δεν ισχύει. Όλα τα έξοδα των εγκαυματιών καλύφθηκαν κανονικά από το κράτος, από τον ΕΟΠΥΥ». Ερωτηθείς για κάποιες κρέμες που δεν καλυπτόντουσαν σημείωσε στο γνωστό του ύφος. «Υπήρχαν ορισμένες κρέμες που δεν συνταγογραφούνταν. Τώρα θα δοθούν και αυτά. Πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που θα δώσει και τις κρέμες…», είπε αφήνοντας άναυδους όσους ήταν στο πάνελ.