Και ξαφνικά ανήμερα της Παναγίας εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα antinews (που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εκφράζει τις απόψεις Αντώνη Σαμαρά) άκρως επιθετικά προς την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ωσάν ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε στο αντάρτικο επειδή δεν τον έκαναν επίτροπο. Τι ακριβώς συμβαίνει; Τρέχει όντως κάτι με τη Δεξιά με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη της εξουσίας;

***

Εψαξα πρώτα απ’ όλα να βρω τον κ. Σαμαρά (φωτογραφία). Τον βρήκα μεταξύ Ναυπλίου και Καλαμάτας να κάνει διακοπές. Τον ρώτησα τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το συγκεκριμένο site και αν όντως βγήκε στο… αντάρτικο κόντρα στον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν τον έκανε επίτροπο. Μου απάντησε πρώτα απ’ όλα για το θέμα του επιτρόπου λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήθελε να γίνει επίτροπος αφού καταργήθηκε η θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν: «Συνεπώς γιατί να γίνω επίτροπος αφού δεν θα γινόμουν αντιπρόεδρος» είπε. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο site. «Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που προσπαθεί να μου εμφανίσει πρόβλημα με την κυβέρνηση και με τον πρόεδρο Μητσοτάκη» μου είπε, για να συμπληρώσει: «Το συγκεκριμένο site (το antinews) το χειρίζεται ένα παιδί με το οποίο έχω να μιλήσω εδώ και τρία χρόνια. Παλαιότερα είχα σχέση μαζί του, αλλά τώρα αυτός νομίζω ότι είναι υπό τον ΟΠΑΠ». «Με τον Πρωθυπουργό έχουμε άριστες σχέσεις» συμπλήρωσε.

***

Αυτά μου είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αυτά σας μεταφέρω, με την επισήμανση ότι όσοι έχουν αναπαραγάγει την είδηση, ότι δηλαδή οι υπουργοί «είναι ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα», είναι του ιδίου «κυκλώματος» και γράφουν τα ίδια πράγματα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω και τούτο: Στο συγκεκριμένο site γράφουν συχνά και συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού με… ψευδώνυμο. Και τι ψευδώνυμο: Ενας απ’ αυτούς χρησιμοποιεί ας πούμε το πραγματικό όνομα του… Αρη Βελουχιώτη, ήτοι Θανάσης Κλάρας!

***

Αχ αυτός ο… βλαξ συνεργάτης μου

 «Θα τον πάρει και θα τον σηκώσει, εγώ δεν αστειεύομαι» έλεγε  και ξανάλεγε ο Σίμος Κεδίκογλου. Το φυσούσε, όπως λέει ο σοφός λαός, και δεν κρύωνε, και ξέρετε γιατί πάει ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ να σκάσει από το κακό του; Επειδή ένας συνεργάτης του (τον οποίο αποκαλεί… «βλάκα») χωρίς να τον ρωτήσει ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του βουλευτή… ευχαριστήριο προς το Λιμενικό Σώμα διότι τον μετέφερε από την Τήνο στη Μύκονο με οκτώ μποφόρ. Εάν ο συνεργάτης του υπουργού δεν έπαιρνε αυτή την πρωτοβουλία, τότε ίσως κανείς δεν θα είχε αντιληφθεί ότι ο κ. Κεδίκογλου πήρε ένα σκάφος του Λιμενικού και πήγε στη Μύκονο για να βρει αεροπλάνο να έρθει Αθήνα και από Αθήνα οδικώς στην Εύβοια.

***

Από την άλλη, όπως έλεγε ο κ. Κεδίκογλου, εάν δεν πήγαινε στη Μύκονο για να πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα και από εκεί στα Ψαχνά, τότε οι ψηφοφόροι του θα τον παρεξηγούσαν γιατί θα έλεγαν ότι «εδώ καίγεται ο τόπος κι αυτός διακοπάρει στην Τήνο». Αλλά για ποιον λόγο ήταν στην Τήνο; Πήγε, μου είπε, για να βαφτίσει το οκτώ μηνών παιδί του και όταν ξέσπασε η φωτιά άφησε γυναίκα και παιδί στην Τήνο για να τρέξει στη φωτιά. Πλοίο δεν έβρισκε και παρακάλεσε τον λιμενάρχη να τον βοηθήσει, να τον «πετάξει» δηλαδή έως τη Μύκονο για να πάρει το αεροπλάνο. Και το Λιμενικό βλέποντας κοτζάμ βουλευτή να του ζητεί μια κούρσα έως τη Μύκονο, παρά τα 8 μποφόρ που υπήρχαν εκείνη την ώρα και το απαγορευτικό για όλα τα σκάφη, δεν του χάλασε το χατίρι.

***

Η Σαμοθράκη και η κίτρινη κάρτα 

Τελικά ποιος φταίει για την Σαμοθράκη; Ποιος φταίει για την ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών από Τουρκία, Σερβία, Ευρώπη; Και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού όπου το τουριστικό ρεύμα στο νησί κτυπά κόκκινο; Ποια φταίει που ακυρώθηκαν τόσες κρατήσεις; Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτακης λέει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που τέσσερα χρόνια όταν κυβερνούσε δεν φρόντισε ούτε την ασφάλεια του λιμένος, ούτε την συνεχή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

***
Ένα πουλάκι όμως  από αυτά που κάνουν καλοκαιριάτικες βόλτες στα υπουργεία και στον Πειραιά μου είπε ότι και στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε εκνευρισμός, επειδή ο υπουργός ισχυρίστηκε, (μου είπε το πουλάκι) πως είχε λύσει το ζήτημα του εγκλωβισμού των τουριστών στο νησί ενώ δεν το είχε λύσει με αποτέλεσμα να μείνουν νησί, κάτοικοι και τουρίστες χωρίς τρόφιμα. Λέτε να έπεσε και η πρώτη κίτρινη κάρτα σε υπουργό;

*** 
Μου κάνει ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια εμπλοκή και από το υπουργείο Τουρισμού προς τους τουρίστες, της Σαμοθράκης ώστε να μην ταλαιπωρούνται. Πιθανόν να μην το γνωρίζετε, αλλά το υπουργείο Τουρισμού είναι ίσως το πιο άρτια στελεχωμένο υπουργείο, αφού διαθέτει υπουργό (τον Χάρη Θεοχάρη) υφυπουργό ( τον Μάνο Κόνσολα), γενικό γραμματέα ( τον κ. Λούλη) και Πρόεδρο του ΕΟΤ την εμπειρότατη σε θέματα Τουρισμού  Άντζελα Γκερέκου. Κι όμως το υπουργείο δεν φάνηκε όπως έπρεπε να φανεί  στην κρίση της Σαμοθράκης και τώρα καταφεύγει η κυβέρνηση σε διυπουργική σύσκεψη για να δώσει μια λύση στο τόσο σοβαρό ζήτημα της Σαμοθράκης.

***

Το κάπνισμα στο Μέγαρο Μαξίμου

Αυστηρή εντολή σε όλους τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου να μη διανοηθούν να καπνίσουν μέσα στο πρωθυπουργικό μέγαρο έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα» είπε στους συνεργάτες του και έβαλε τον Δ. Τσιόδρα να επιβλέπει. Αλλωστε ένας από τους πιο φανατικούς καπνιστές, ο Κ. Ζούλας, εγκατέλειψε το Μαξίμου και πάει προς την ΕΡΤ. Οι υπόλοιποι καπνιστές (ας μην αναφέρω τα ονόματά τους) το γύρισαν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία να σημειώσω και αυτά τα απαγόρευσε στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός.

***

Τη Δευτέρα αποφασίζεται ο πρόεδρος του ΑΠΕ

Και για όσους έχουν αγωνία, τους πληροφορώ ότι τη Δευτέρα αποφασίζεται ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΑΠΕ σε σύσκεψη στο Μαξίμου. Θα προκηρυχθεί η θέση, όπως και οι θέσεις για την ηγεσία της ΕΡΤ, αλλά για το ΑΠΕ δεν χρειάζεται ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη Βουλής. Και κάτι ακόμα: Ο δημοσιογράφος που έως τώρα ήλπιζε πως θα πάρει τη θέση του προέδρου του ΑΠΕ (και εθεωρείτο φαβορί) αποκλείστηκε, μαθαίνω, από τα… αποδυτήρια.

***

Πόσο στοίχισε η Μπέμπα του Προέδρου

€258.850. Τόσα στοίχισε η αγορά της νέας θωρακισμένης (αλεξίσφαιρης και αλεξίβομβης) προεδρικής λιμουζίνας (BMW) την οποία θα χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Οσον αφορά το παλιό πλέον προεδρικό αυτοκίνητο (που έκανε τα χιλιόμετρά του) θα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά επισήμων οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο. Στο πόσο των 258.850 ευρώ περιλαμβάνεται και η προμήθεια τεσσάρων (4) επιπλέον τροχών (ζάντα, ελαστικό, αισθητήρες πίεσης), ιδίου τύπου και διαστάσεων με τους τροχούς του οχήματος. Σημειώνεται ότι το κόστος αγοράς του προηγούμενου θωρακισμένου οχήματος του Προέδρου (η αγορά έγινε το 2010 και δεν περιελάμβανε τους 4 επιπλέον τροχούς) ήταν €291.000, πλέον ΦΠΑ.