Καλεσμένος στη εκπομπή One Talk βρέθηκε ο βουλευτής ΝΔ και Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, όπου, μεταξύ άλλων, σχολίασε τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Στόχος του προέδρου της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, είναι «να εγκαθιδρυθεί ως αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο χώρο του εν όψει του συνεδρίου που έχει αναγγελθεί, η μορφή που θα πάρει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος που θα έχει ο αρχηγός».

Συνδέει την εξέλιξη του κόμματος με την επίθεση που εξαπέλυσε στην ΝΔ, διότι θεωρεί πως «πρέπει να υπάρξει η αναγκαία συγκολλητική ύλη μέχρι το συνέδριο».

«Τα συναισθήματα μετά την ήττα δεν είναι εύκολο να τα χωνέψεις», δήλωσε για να αιτιολογήσει με αυτόν τον τρόπο την στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Μίλησε ακόμα για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και εκτίμησε πως δε θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο, εκτιμά ότι θα πετύχουνε τους στόχους. Για το πανεπιστημιακό άσυλο, ζήτημα που αποτελεί το επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες μέρες, ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι θα ανεβούν οι τόνοι στη Βουλή για το θέμα της αποκατάστασης του ασύλου.

«Δεν καταργούμε το άσυλο, το αποκαθιστούμε», εξήγησε. Άλλος ένας λόγος για την αύξηση των αντιπαραθέσεων εκτιμά πως θα είναι και οι αλλαγές που θα φέρει το υπουργείο Εσωτερικών στον Κλεισθένη.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως δε θα ψηφίσει με χαρά το νομοσχέδιο, αλλά η λογική του λέει ότι πρέπει να γίνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, καθώς το εν λόγω νομοσχέδιο «θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δήμων».

Τέλος, σχολίασε και το μοντέλο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και είπε χαρακτηριστικά πως «είναι ένα στοίχημα».

Πηγή: onetv.gr