Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα

Την πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ φιλοξενεί την προσεχή Τετάρτη 7 Αυγούστου το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου, στο πλαίσιο της διάσκεψης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης, θα υποδεχθεί τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτζ, και τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για θέματα ενεργειακών πόρων, Φράνσις Φάνον.

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι: πρώτον, να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη και, δεύτερον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους. Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο.

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med.

Όπως επισημαίνει το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ και είναι σημαντικό ότι η διάσκεψη αυτή γίνεται στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk