Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα φαίνεται να βιώνουν οι εργαζόμενοι στη Μύκονο, για άλλη μια χρονιά.

Σύμφωνα με νέες καταγγελίες, σε γνωστό beach bar της Μυκόνου, οι σερβιτόροι είναι αναγκασμένοι να περπατούν ξυπόλητοι στην άμμο, μέσα στον καύσωνα, λόγω… concept του μαγαζιού.

Η νέα πρακτική αυτή, ήρθε στο «φως» από γιατρό που εργάζεται στο νησί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protagon.gr, ο οποίος περιθάλπει τους εργαζόμενους με εγκαύματα στο πόδι.

«Δεν περπατούσαν άνετα. Κάθε φορά που σταματούσαν, έθαβαν την πατούσα τους όσο πιο βαθιά μπορούσαν στην άμμο για να βρούνε δροσιά. Ήταν ξεκάθαρο πόσο βασανιστικό ήταν», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Μάλιστα, ένας από τους εργαζόμενους αποκαλύπτει ότι ο μόνος λόγος που ανέχεται την κατάσταση, είναι μόνο για τα λεφτά, τα οποία έχει ανάγκη.

«Μπορεί να φτάσεις και 60 ευρώ και 70 ευρώ την ημέρα. Αυτό είναι το concept και αν έχεις ανάγκη το κάνεις…» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

«Ειδικά τις μεσημβρινές ώρες, που οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές, είναι επικίνδυνο να παραμένεις ξυπόλητος στην άμμο, ακόμη και αν και το πέλμα, όπως και οι παλάμες, έχουν παχιά κερατίνη, ώστε να προστατεύονται» εξηγεί ο Δ. Ρηγόπουλος στο protagon, καθηγητής Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του νοσοκομείου «Ανδρεάς Συγγρός».

Όπως πρόσθεσε μάλιστα, στις περιπτώσεις που η θερμοκρασία συσσωρεύεται από τη μεγάλη παραμονή τόσων ωρών, είναι επικίνδυνο, ενώ πέρα από τις βλάβες αυτές, υπάρχουν και μικρές πιθανότητες μετάδοσης ιογενών λοιμώξεων όπως είναι οι μυρμηγκιές.