Γουάτσα : Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα θα μας εκπλήξουν

Έκπληξη θα αποτελέσουν οι ρυθμοί ανάπτυξης που θα καταφέρει η ελληνική οικονομία, αναφέρει ο διάσημος επενδυτής Πρεμ Γουάτσα

Έκπληξη θα αποτελέσουν οι ρυθμοί ανάπτυξης που θα καταφέρει η ελληνική οικονομία, αναφέρει ο διάσημος επενδυτής Πρεμ Γουάτσα σημειώνοντας η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται πως εστιάζει στην εφαρμογή φιλικών προς την επιχειρηματικότητα πολιτικών και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Μιλώντας στο Liberal ο ισχυρός άνδρας της Fairfax εκτίμησε ότι ρυθμοί ανάπτυξης του 3% και 4% είναι χαμηλοί για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γουάτσα επαινεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ενώ χαρακτήρισε τα διοικητικά στελέχη των ελληνικών εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει ο καναδικός κολοσσός ως «από τα καλύτερα στον κόσμο». Όσον αφορά στις αγορές ομολόγων, προέβλεψε ότι οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων θα συγκλίνουν με της υπόλοιπης ευρωζώνης όταν οι επενδυτές καταλάβουν ότι η χώρα διαθέτει την πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση στην Ευρώπη. «Όταν οι επενδυτές καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος διότι διαθέτει αυτοδύναμη και φιλική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση και όταν τα λόγια γίνουν πράξεις, θα κλείσει η ψαλίδα με την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη της Ελλάδας για ξένες επενδύσεις. «Η σημερινή κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή φιλικών προς την επιχειρηματικότητα πολιτικών και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε να ακολουθήσει έναν δύσκολο δρόμο, όμως τα πήγε καλά και έδωσε τη σκυτάλη στη νέα κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει από μία καλή βάση. Εκτίμησε ωστόσο ότι «η σημερινή κυβέρνηση θα τα πάει περίφημα».

Ο Γουάτσα τόνισε την σημασία του να δοθούν κίνητρα στους επενδυτές, όπως για παράδειγμα κίνητρα για την ανάπτυξη ακινήτων, είτε κίνητρα που αφορούν φορολογικές ελαφρύνσεις, περιορισμό της γραφειοκρατίας κα.

Χαρακτήρισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας «πολύ καλές», προσθέτοντας ότι «όσο αναπτύσσεται η οικονομία τόσο θα αυξάνονται οι επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα».

Αναφορικά με το θέμα του Brexit ο Γουάτσα ανέφερε ότι βραχυπρόθεσμα ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αναταράξεις, λόγο του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί η εξέλιξη του «διαζυγίου» και αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα. Εξέφρασε, ωστόσο την εκτίμηση ότι  η έξοδος της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει καλό και στις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk