Καλεσμένος στην εκπομπή One Line Weekend, βρέθηκε ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Συζητώντας με τις Στ. Παπαμιχαήλ και Ελ. Στεργίου, ο κ. Κουτρουμάνης σχολίασε τις αλλαγές που προγραμματίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά, μέσα από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Είναι στην σωστή κατεύθυνση να αναπτυχθεί, ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης, όμως είναι σημαντικό να δούμε τον τρόπο που θα γίνει αυτή η διαδικασία» σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να μην υπάρξει διάρρηξη και βίαιη μεταβολή στη σχέση μεταξύ νέων και παλιών ασφαλισμένων.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να είναι κεφαλοποιητικό σε ατομικό και προαιρετικό επίπεδο το συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς «δεν μπορεί ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλισής του».

Ο κ. Κουτρουμάνης επίσης τόνισε τη σημασία ανταποδοτικότητας σε ό,τι έχει να κάνει με τις συντάξεις, ενώ δήλωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να λειτουργήσει στην Ελλάδα ένα συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο θα έχει διάρκεια 30 -40 χρόνων, το οποίο μπορεί να στηριχθεί σε ένα μοντέλο ευρωπαϊκών προτύπων, έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του την ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών, που θα δίνει κίνητρο ασφάλισης.

Πηγή: onetv.gr