Εκδήλωση μνήμης και ελπίδας για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, διοργανώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά. Στο πλαίσιο της βραδιάς, που ήταν αφιερωμένη σε εκείνους που βοηθούν τους επιζήσαντες να ορθοποδήσουν, βραβεύτηκε ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος.

Ο πόνος ήταν παρών στη βραδιά μνήμης για τους 102 ανθρώπους που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τις φλόγες που ισοπέδωσαν ολόκληρες συνοικίες. Παρούσα ήταν και η οργή για την ολιγωρία της πολιτείας γι’ αυτούς που επέζησαν, καθώς οι διαδικασίες για την ανοικοδόμηση της περιοχής δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ μία στοίβα με χιλιάδες τόνους καμένων ξύλων παραμένει στην περιοχή για να το θυμίζει.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δεκάδες εθελοντές και πρόσωπα που συνέβαλαν στη διάσωση εκατοντάδων συναναθρώπων μας.

Ανάμεσά τους και ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος βραβεύτηκε από το δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου για τη συνολική του προσφορά.

Την εκδήλωση προλόγισαν σημαντικοί θεατράνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο αγαπημένος τραγουδοποιός και κάτοικος της περιοχής, Βαγγέλης Γερμανός. Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε η παράσταση του θεατρικού έργου «Ένα χρόνο μετά…», ένα έργο-ντοκουμέντο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ένα αισιόδοξο μουσικό μήνυμα από την Ομάδα Νέων του Ματιού και τα παιδιά της χορωδίας της Νέας Μάκρης.

Πηγή: onetv.gr