Το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα μένει να φανεί ποια θα είναι τα επόμενα, ώστε το πρότζεκτ του Βοτανικού να πάρει σάρκα και οστά. Λίγο μετά τις 13:30 ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των ομάδων εργασίας που δημιούργησαν Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων. Στόχος της συνάντησης ήταν τεθούν οι προτεραιότητες, αλλά και να συζητηθούν λεπτομέρειες, αναφορικά με το πώς θα προχωρήσουν, ποια βήματα θα κάνουν Δήμος και Παναθηναϊκός, ώστε όλα να γίνουν σωστά και κυρίως γρήγορα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση για την «πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τον Βοτανικό», χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέριες ή να δίνει κάποιο στίγμα για το τι συζητήθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με την παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του Προέδρου του Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρη Γιαννακόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τον Βοτανικό.

Τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής: Από την πλευρά του νεοεκλεγέντος Δημάρχου οι: Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, οικονομολόγος Χρόνης Ακριτίδης, τοπογράφος μηχανικός-συγκοινωνιολόγος Βιβή Μπάτσου, αρχιτέκτων πολεοδόμος Αθανάσιος Τσιούρας, δικηγόρος.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού Α.Ο. οι: Στέφανος Αυγουλέας, Αντιπρόεδρος Παναθηναϊκού Α.Ο. Στέλιος Αγιοστρατίτης, αρχιτέκτων Πέτρος Συναδινός, αρχιτέκτων Ανδρέας Αγιοστρατίτης, αρχιτέκτων Τζίνα Γιαννακούρου, καθηγήτρια Νομικής».

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης και κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το γραφείο του Κώστα Μπακογιάννη, οπαδοί του Παναθηναϊκού τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και του ζήτησαν να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσει το έργο.