Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να θέλει περίπου έναν μήνα για να ξεκινήσει, όμως οι παίκτες των ομάδων ήδη σκέφτονται την διάκριση της χώρας τους στα παρκέ της Κίνας. Κάτι ανάλογο θέλει να κάνει και ο Γάλλος, Ρούντι Γκομπέρ, όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της FIBA.

Ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών με την ομάδα του Βενσάν Κολέ στο Παγκόσμιο και σε δηλώσεις του τόνισε πως οι «τρικολόρ» δεν θα πάνε απλώς για τη συμμετοχή, αλλά για να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρούντι Γκομπέρ:

Για τους στόχους της Γαλλίας: «Δεν πάμε απλώς για να παίξουμε. Πηγαίνουμε για να προσπαθήσουμε και να κερδίσουμε την μεγαλύτερη ανταμοιβή. Είναι ένα μεγάλο όνειρο να κερδίσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο αλλά αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε»

Για το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο: «Για μένα το κλειδί εκείνου του Παγκοσμίου ήταν όταν επικρατήσαμε της Ισπανίας μέσα στο σπίτι της στα προημιτελικά. Ήμασταν το αουντσάιντερ, γνωρίζαμε ότι είχαν μια πλήρη ομάδα, ήταν στη χώρα τους και δεν είχαν χάσει κανένα παιχνίδι μέχρι τότε. Εμείς τους νικήσαμε όμως και ήταν σημείο καμπής στην καριέρα μου αλλά και τεράστιο συναίσθημα»