Ένας απόλυτα κυρίαρχος Ολυμπιακός, στην επιστροφή του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο Φάληρο, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αναμετρήσεων κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, και έδειξε καθόλα έτοιμος για την ευρωπαϊκή περιπέτεια!

Με εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε με 11 τελικές (8 εντός εστίας), με ενέργεια, διάθεση και σοβαρότητα, οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τρεις στημένες φάσεις και σκόραραν τρία γκολ, έχοντας καθόλη τη διάρκεια του ματς, το παιχνίδι υπό έλεγχο!

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες ήταν μπροστά με 2-0, δείχνοντας τις… ροκ διαθέσεις τους. Με πολύ καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και τον Βαλμπουενά να αναλαμβάνει για πρώτη φορά… ρόλο Φορτούνη, ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στο κρίσιμο παιχνίδι της επόμενης βδομάδας με αντίπαλο την Πλζεν!

Η ομάδα του Μαρτίνς δεν απειλήθηκε κατ’ ουσίαν από εκείνη του Σαμπρί Λαμουσί, με τον Ίβηρα να έχει την ευκαιρία να κάνει πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσαν ωραία στο γήπεδο, με καλές συνεργασίες, απέφυγαν τα ατομικά λάθη, ο Σεμέδο και ο Αβραάμ έκαναν καίριες επεμβάσεις και κάπως έτσι ήρθε με άνεση το 3-0.

Μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Γκερέρο κέρδισε κόρνερ, ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ισπανός πήρε την πρώτη κεφαλιά με τη μπάλα να φτάνει στον Μασούρα, ο οποίος με δυνατό βολέ νίκησε τον Μούριτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από νέο κόρνερ του «οργανωτή» απόψε Βαλμπουενά και την αρχική απόκρουση του Μούριτς σε κεφαλιά του Σεμέδο, ο Γκερέρο πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έκανε το 2-0.

Στο 32′, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Φόρεστ έπειτα από κόρνερ, οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο και ο Ισπανός με δυνατό αριστερό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, ανεβάζοντας στο 3-0 τον δείκτη του σκορ. Στην εκπνοή του πρώτου 45λέπτου, ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τους Μασούρα, Ομάρ και Βαλμπουενά, που δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ στον αντίποδα η Νότιγχαμ είχε μονάχα μία και μοναδική τελική, στο 38ο λεπτό με ένα άστοχο μακρινό σουτ του Τιάγκο Σίλβα.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, οι Άγγλοι ανέβασαν την απόδοσή τους όντας πιο δραστήριοι, χωρίς όμως κλασσική ευκαιρία για γκολ. Ουσιαστικά, στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε η ένταση και τα δυναμικά μαρκαρίσματα, οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές (ο Μαρτίνς αντικατέστησε όλους τους ποδοσφαιριστές του πλην του Αβραάμ Παπαδόπουλου) κάτι που είχε αντίκτυπο στο ματς.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Πειραιώτες είχαν 3 τελικές, έναντι 4 των Άγγλων, ωστόσο το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να φωνάζουν «παρών» μια βδομάδα πριν το πρώτο ραντεβού με την Βικτόρια Πλζεν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα (Τζολάκης), Ομάρ (Τοροσίδης), Σεμέδο (Μπα), Αβραάμ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (81’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Ποντένσε (81’ Ντουρμισάι), Βαλμπουενά, Γιώργος Μασούρας (68’ Μπρούνο), Γκερέρο (68’ Ελ Αραμπί)

Νότιγχαμ (Λαμουσί): Μούριτς (46’ Παντιλίμον), Κας (62’ Νταρίκβα), Ρόμπινσον (62’ Ριμπέιρο), Γουόραλ (Γουόκερ), Γουάτσον, Ντόουσον (62’ Μιλόσεβιτς), Γκράμπαν, Λόλεϊ (81’ Ρίτσαρντσον), Σίλβα (Φιγκειρέδο), Αντόμα (46’ Αμεόμπι), Όσμπορν