Στην Αθήνα θα βρίσκεται τις ερχόμενες ημέρες ο επικεφαλής του καναδικού ομίλου Fairfax, Πρεμ Γουάτσα.

Η παρουσία του στην Ελλάδα πέραν των σημαντικών επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει, σφραγίζει την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ο μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά εδώ και χρόνια σε διάφορες εταιρείες εκτός από τη Eurobank, αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της τράπεζας, με τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες έχει μετοχική συμμετοχή, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τόσο με στελέχη της κυβέρνησης όσο και με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Bloomberg είχε δηλώσει ότι «μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα – εξέρχεται από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και έχει μπροστά της τις εκλογές». «Εάν η Ελλάδα ακολουθήσει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, πoυ θα μπορούσε κάλλιστα, τότε η χώρα θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό», είχε πει ο κ. Γουάτσα.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τόσο με στελέχη της κυβέρνησης όσο και με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Who is Who

Ο Γουάτσα γεννήθηκε στην Ινδία και είναι γιος ενός δασκάλου με άλλα τρία παιδιά.

Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Madras και πήρε πτυχίο χημικού μηχανικού. Στα 20 του χρόνια πήγε να βρει τον αδερφό του στο Οντάριο του Καναδά.

Αφού πήρε το πτυχίο του έπιασε δουλειά σε μια ασφαλιστική και το 1984 ξεκίνησε μια επενδυτική εταιρεία μαζί με το πρώην αφεντικό του, Τόνι Χάμπλιν. Το 1985 αγόρασε την Markel Financial, μια μικρή εταιρεία ασφάλισης φορτηγών που βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας.

O Γουάτσα έγινε γνωστός όταν επένδυσε αρχικά το 2013 στην Eurobank. Το 2015 σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Fairfax πραγματοποίησε την 30η επετειακή συνέλευση των μετόχων της στην Ελλάδα.