Συνολάκης : Παράδοξο ένα χρόνο μετά το Μάτι να μη λειτουργεί το 112

Δεν υπάρχει δικαιολογία για την καθυστέρηση των μέτρων πρόληψης, δήλωσε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ειδικός σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών, μιλώντας για το ακραίο καιρικό φαινόμενο στη Χαλκιδική και τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ειδικός σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών, μίλησε για το ακραίο καιρικό φαινόμενο στη Χαλκιδική και τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Ο κ. Συνολάκης τόνισε ότι: «Είναι παράδοξο πως ένα χρόνο μετά από το Μάτι δεν μπορέσαμε σαν κοινωνία να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε το σύστημα αυτόματης προειδοποίησης με γραπτά μηνύματα ή το 112. Είναι δύο συστήματα. Το ένα που στέλνει τα γραπτά μηνύματα το οποίο είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί και το 112 που τηλεφωνεί και σας δίνει μια ηχογράφηση με οδηγίες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή την καθυστέρηση. Θρηνούμε ανθρώπινα θύματα»

«Δυστυχώς, και δεν περίμενα ποτέ να δω στη χώρα μου τις εικόνες που έχω δει στην Φλόριντα και την Ινδονησία. Και όμως τις βλέπουμε την Ελλάδα και αυτό πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε τι είναι μπροστά μας στο μέλλον και να πάρουμε και την Πολιτική Προστασία και την κλιματική αλλαγή στα σοβαρά» ανέφερε ακόμα ο καθηγητής.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε καταφέρει να προστατευτούμε από τα φυσικά φαινόμενα. «Σαν κοινωνία δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε μια εθνική συνεννόηση για το τι θα κάνουμε με όλα αυτά τα αυθαίρετα. Το καλοκαίρι μας εξυπηρετούν. Οι περισσότερες καφετέριες και ταβέρνες είναι αυθαίρετες. Δεν χρειάζεται να είστε μηχανικός για να το καταλάβετε αυτό. Το σκέπαστρο και οι τοίχοι δεν είναι καλά κατασκευασμένα αλλά μας εξυπηρετούν. Αν γίνει σεισμός θα πέσουν πάνω στους ανθρώπους, αν έχει ισχυρούς ανέμους θα σκοτώσουν ανθρώπους. Δεν έχουμε καταφέρει αυτό να το ελέγξουμε και να πούμε ως εδώ. Δεν γίνεται. Κάθε φορά που λέει κάποιος υπεύθυνος ‘άσε τον καημένο’, βάζει σε υποθήκη τις ζωές ανθρώπων στο μέλλον που μπορούν να σκοτωθούν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk