Από σήμερα ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών ο Μιχάλης Αργυρού.

Θα εκπροσωπεί πλέον την Ελλάδα στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group), αντικαθιστώντας έτσι τον Γιώργο Χουλιαράκη που κατείχε αυτή τη θέση μέχρι πρότινος.

Ο κ. Αργυρού έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας και αναγνωρίζεται διεθνώς ως εξέχων αναλυτής της ευρωπαϊκής κρίσης δημοσίου χρέους.

Το βιογραφικό του

Ο Μιχάλης Αργυρού γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1972. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στην Εμπορική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ (Cardiff Business School, Cardiff University) και πρόσφατα εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διεθνής μακροοικονομία/διεθνείς νομισματικές σχέσεις.

Έχει δημοσιεύσει δύο ερευνητικές μονογραφίες σε θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομίας και μεγάλο αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά υψηλού ακαδημαϊκού κύρους. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως εμπειρογνώμονας σε θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομίας, παρέχοντας τακτικά σχόλια σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Παρέχει επίσης τακτικά άρθρα γνώμης σε αξιόπιστα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Καραμανλής της Αθήνας, μέλος του ερευνητικού δικτύου του Ομίλου CESifo του Μονάχου και μέλος του Julian Hodge Institute of Applied Macroeconomics.

Μέχρι πρότινος, ο Μιχάλης Αργυρού ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας Στραγηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία.