Μια πρωτότυπη ιδέα, αφιερωμένη στη «διαφορετικότητα», έλαβε μέρος στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών, με τίτλο «Drag Queen Story Hour».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκθαμβωτικές κυρίες Holly Grace και Socrates διάβασαν το απόγευμα του Σαββάτου ιστορίες στα παιδιά.

Η ιδέα, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», προέρχεται από την Αμερική και έρχεται να θεμελιωθεί και στην Ευρώπη.

Στόχος της να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με «το διαφορετικό» και να μάθουν να το αποδέχονται.

Η Holly Grace και η Socrates συστήθηκαν και εξήγησαν με απλό τρόπο τι σημαίνει drag queen, ενώ απέφυγαν αναφορές και φύλλά και προτίμησαν να εστιάσουν κυρίως στο ότι αυτό τους αρέσει να κάνουν, να ντύνονται, να στολίζονται, να διαφέρουν.

Τα παιδιά τους παρακολουθούσαν να διαβάζουν πότε μόνη της κάθε μια, πότε μαζί, σαν σε θεατρικό διάλογο, τρία βιβλιαράκια για παιδιά, που όλα εστίαζαν στο μήνυμα, αυτό του να δέχεσαι και να αγαπάς τον άλλο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι Holly Grace και Socrates κάλεσαν όλους τους γονείς να πάρουν από μια χάρτινη κορόνα, να τη φορέσουν στο κοριτσάκι ή το αγοράκι τους, να του πουν ότι θα είναι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσά τους ό,τι κι αν γίνει.