Εφέτος η Rivulis-Eurodrip συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα. Η εταιρεία ιδρύθηκε ως Eurodrip το 1979 από τον Δ. Παρασκευόπουλο και αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που εφάρμοσε τη μέθοδο ελεγχόμενης παροχής νερού, τη στάγδην άρδευση, μια προηγμένη και οικονομικώς αποδοτική διαδικασία για την αγροτική παραγωγή. Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 2005 από την Global Finance, το 2013 πέρασε στον έλεγχο της αμερικανικής Paine και το 2017 απορροφήθηκε από την ισραηλινή Rivulis. Στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της βρίσκεται η μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα Βοιωτίας, η οποία αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής συντονίζοντας 4 μονάδες σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο και Ρωσία. Ταυτόχρονα η μονάδα στην οποία απασχολούνται 240 εργαζόμενοι αποτελεί κόμβο παραγωγής και διανομής για τις υπόλοιπες χώρες του oμίλου Rivulis. Σύμφωνα με τη διοίκηση, την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ με στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της μονάδας Οινοφύτων και την ανάπτυξη της παραγωγής. Στις 14 γραμμές παραγωγής σωλήνα που λειτουργεί η μονάδα παράγονται καθημερινά 3 εκατ. μέτρα προϊόντος, ενώ οι 40 μηχανές έγχυσης που διαθέτει έχουν παραγωγική δυναμικότητα που καλύπτει 7,5 δισ. σταλάκτες σε ετήσια βάση. Παράλληλα, αποτελεί το 1 από τα 2 εργοστάσια του Ομίλου Rivulis διεθνώς με καθετοποιημένη παραγωγή και υποστηρίζει 1 από τα 3 Τεχνολογικά Κέντρα R&D του Ομίλου.

Εξάγει το 80% της παραγωγής

Με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 60% στην εγχώρια αγορά, η Rivulis-Eurodrip εξάγει το 80% της παραγωγής της σε περισσότερους από 1.000 πελάτες και πραγματοποιεί πωλήσεις σε 60 χώρες. Με αφορμή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας της Rivulis – Eurodrip ο Βασίλης Κυκριλής, διευθύνων σύμβουλος του Business Unit Ανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Rivulis, δήλωσε:

«Η συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας στην Ελλάδα αποτελεί για εμάς σημαντικό εφόδιο και θεμελιώνει το αύριο της εταιρείας μας. Προσηλωμένοι στην αποστολή μας, που είναι η διάδοση βιώσιμων πρακτικών άρδευσης και με οδηγό τη στρατηγική εξωστρέφειας που διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Rivulis, η Rivulis-Eurodrip θα συνεχίσει να αναπτύσσεται επενδύοντας σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως το Manna, η νέα ψηφιακή μας πλατφόρμα η οποία ανοίγει νέους δρόμους στη βελτιστοποίηση της άρδευσης. Τα επόμενα χρόνια, πέρα από τις παραδοσιακές μας αγορές, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και τα Βαλκάνια, διαβλέπουμε μια νέα φάση ανάπτυξης προερχόμενη από χώρες της πρώην Σοβ. Ενωσης και της Κεντρικής Ασίας. Διαθέτοντας μια πλήρως οργανωμένη δομή και μια δυναμική ομάδα από ικανά στελέχη, πιστεύουμε ότι διαθέτουμε τα απαραίτητα εχέγγυα για να υλοποιήσουμε τη νέα μας στρατηγική και το μακροπρόθεσμο πλάνο μας».