Άλλο ένα κρούσμα της αλαζονείας που επιδεικνύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και αυτό του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφας. Ο κ. Μπαλάφας, σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, επέπληξε τους δημοσιογράφους επειδή αποκάλεσαν «επίδομα» την 13η σύνταξη.

Παρά την αντίδραση των δημοσιογράφων, ο τέως υφυπουργός επέμεινε, απαιτώντας να μην ξαναχρησιμοποιηθεί η λέξη «επίδομα».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Κοιτάξτε θα σας πω κάτι βαρύ. Αφού κι εσείς που είστε δημόσια τηλεόραση και πρέπει να είστε αντικειμενικοί, λέτε τη λέξη επίδομα, καταλαβαίνετε τι λένε διάφορα κανάλια τα οποία υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα». Το αφήγημα του πολέμου των ιδιωτικών μέσων απέναντι στην κυβέρνηση έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν δείχνουν να κατανοούν ότι αυτές οι συμπεριφορές ήταν η αιτία της συντριβής του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα στις πρόσφατες εκλογές.

Μπορεί ο κ. Μπαλάφας, μία ημέρα μετά, να προσπάθησε να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας πως «έχει ευαισθησία στην ελληνική γλώσσα», ωστόσο, τα σχόλια για τη συμπεριφορά του είναι ήδη πολλά.

Παραμοιάζοντάς τον με τον Λουβοδίκο τον 14ο, τον βασιλιά της Γαλλίας που έμεινε γνωστός για τη φράση «Το κράτος είμαι εγώ», οι χρήστες του Twitter έμειναν άφωνοι με την πρωτοφανή στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διόρθωσε τους δημοσιογράφους για το… γλωσσικό ατόπημά τους.