• Αναζήτηση
 • Η ΔΕΛΤΑ διακόπτει τη λειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας

  Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ θα συνεχίσει να βρίσκεται στα ράφια προερχόμενο από το εξωτερικό – Τι προβλέπεται για τους 76 εργαζομένους στη μονάδα

  Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ προϊόν δεν θα λείψει από την αγορά, καθώς η ΔΕΛΤΑ βρίσκεται σε επικοινωνία για συνεργασία σε επίπεδο παραγωγής με τις δικές της προδιαγραφές με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη

  Σταματά τη λειτουργία του μετά από 45 χρόνια το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας, όπου παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

  Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα λόγω της παλαιότητάς της και της συνεχούς λειτουργίας της εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας – όπως επισημαίνεται – μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

  Το προϊόν δεν θα λείψει από την αγορά, καθώς η ΔΕΛΤΑ βρίσκεται σε επικοινωνία για συνεργασία σε επίπεδο παραγωγής με τις δικές της προδιαγραφές με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

  Στη μονάδα σήμερα απασχολούνται 76 εργαζόμενοι. Για αυτούς «τρέχει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εκτός από την πλήρη αποζημίωση προβλέπεται και επιπλέον ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της αποζημίωσης που λαμβάνει κάθε εργαζόμενος.

  Η μονάδα ανήκε στη Nestle και πωλήθηκε στη ΔΕΛΤΑ το 2005. Τότε η ΔΕΛΤΑ είχε πάρει το γάλα από τη Νestle και είχε πωλήσει στη Nestle τη ΔΕΛΤΑ Παγωτού.

  Σήμερα στη μονάδα εκτός από το Γάλα Βλάχας εβαπορέ παράγονται ορισμένα βρεφικά γάλατα και private label προϊόντα.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση
  της ΔΕΛΤΑ

  «Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κ.λπ.).

  Η ΔΕΛΤΑ, η μεγαλύτερη εταιρεία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.

  Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

  Το εργοστάσιο έπειτα από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

  Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

  Οσον αφορά τα στελέχη και τους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, όπου σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

  Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο portfolio της ΔΕΛΤΑ, μιας και αντικατοπτρίζει μια μεγάλη αξία και μια ξεχωριστή ιστορία».

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk