ΗΠΑ: Στο 3,1% ο ρυθμός ανάπτυξης το α΄ τρίμηνο

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία για το ΑΕΠ α’ τρίμηνου που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Με ετήσιο ρυθμό 3,1% αυξήθηκε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο ρυθμός είναι ελαφρώς βραδύτερος σε σχέση με το 3,2% που ήταν η εκτίμηση του περασμένου μήνα, καθώς η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2% την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.

Όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί αναλυτές, υπάρχουν ενδείξεις ότι η προσωρινή ώθηση από τις εξαγωγές και τη συσσώρευση αποθεμάτων ήδη φθίνει, με την παραγωγή στα εργοστάσια να επιβραδύνεται.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο θα μειωνόταν σε 3,1%. Εξαιρουμένων του εμπορίου, των αποθεμάτων και των κρατικών δαπανών, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3%, όπως είχε ανακοινωθεί και τον περασμένο μήνα. Ήταν ο βραδύτερος ρυθμός από το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk