Από το κίνημα «Δεν πληρώνω» στο κίνημα «Δεν αντέχω»

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει τα νοικοκυριά θα ζουν με το άγχος της μηνιαίας καταβολής των οφειλών τους και θα βλέπουν πάνω από το 50% του εισοδήματός τους να καταλήγει στα κρατικά ταμεία

Σε τούνελ φόρων, εισφορών και χρεών παραμένουν εγκλωβισμένοι οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμέσως μετά τις εκλογές θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν Γολγοθά δόσεων. Εως και επτά δόσεις θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα για τους φόρους, τις εισφορές και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Δόσεις για τα παλιά χρέη στην Εφορία ή και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δόσεις για τις τρέχουσες οφειλές, δόσεις για τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές. Και αν προστεθούν τυχόν δόσεις που έχουν για την οφειλές στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, το στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο ή την πιστωτική κάρτα, τότε ο λογαριασμός χάνεται στο κυνήγι των μηνιαίων δόσεων.

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει τα νοικοκυριά θα ζουν με το άγχος της δόσης ή των δόσεων αλλά και την απώλειας κάποιας που μπορεί να τους στερήσει την «πολύτιμη» ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία ή τα Ταμεία. Πολλοί είναι πιθανόν να μην τα καταφέρουν και να μην αντέξουν το βάρος των μηνιαίων δόσεων βλέποντας πάνω από το 50% του εισοδήματός τους να καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν φόρους που υπερβαίνουν τα 14 δισ. ευρώ το διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2019 για τα εισοδήματά τους, τα ακίνητα και τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν.

-Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα μπουν στον χορό των δόσεων;

-Πότε έρχεται η δόση για τον ΕΝΦΙΑ;

-Τι θα ισχύσει στην περίπτωση παράτασης των φορολογικών δηλώσεων

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης 

Από το κίνημα «Δεν πληρώνω» στο κίνημα «Δεν αντέχω»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk