ΤΑΙΠΕΔ: Στέλνει στην παράταση τις ιδιωτικοποιήσεις

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών δεν αφήνει περιθώρια δρομολόγησης διαγωνιστικών διαδικασιών, όπως επίσης σε άλλους δημόσιους φορείς που εμπλέκονταν σε αυτές

Από μηδενική βάση τίθενται οι αποκρατικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και παραχωρήσεις υποδομών, καθώς η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών δεν αφήνει περιθώρια στο ΤΑΙΠΕΔ δρομολόγησης διαγωνιστικών διαδικασιών, όπως επίσης σε άλλους δημόσιους φορείς που εμπλέκονταν σε αυτές.

Ηδη από χθες δόθηκαν οι πρώτες παρατάσεις καταληκτικών προθεσμιών, όπως ο διαγωνισμός για το Καζίνο στο Ελληνικό, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Παιγνίων πάει για 28 Ιουνίου.

Αλλά και η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες στις 15 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε τεθεί για σήμερα, 28 Μαΐου.

Παράλληλα, και όπως αναφέρουν πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», και από τη μεριά του ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά παγώνουν οι όποιοι προγραμματισμένοι διαγωνισμοί λόγω της προεκλογικής περιόδου. Πιο άμεσο ήταν να δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Αν και οι μέτοχοι της δημόσιας εταιρείας (Δημόσιο και ΕΛΠΕ) είχαν αποφασίσει τη μετάθεση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της 31ης Μαΐου, με την οποία θα ολοκληρώνονταν το σπάσιμο του ομίλου της ΔΕΠΑ και η σύσταση των νέων εταιρειών (ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών), για το τέλος του Ιουνίου. Ετσι και η πώληση του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας δεν προχωρεί προς το παρόν.

-Γιατί φρενάρουν οι διοικητικές πράξεις για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο Ελληνικό;

-Τι περιμένει το ΤΑΙΠΕΔ;

-Ποιες αλλαγές αναμένονται εάν εκλεγεί η ΝΔ;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τρίτης

Στέλνει στην παράταση τις ιδιωτικοποιήσεις

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk