Θετικά αποτίμησε τη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με αναφορά της υπάρχουν προοπτικές για αποκλιμάκωση των ομολόγων και για ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και το Reuters καθώς όπως αναφέρει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αναφοράς (δεκαετών) μειώθηκαν κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,12%, με την προοπτική των εκλογών να χαροποιεί την αγορά, μεταδίδει το Reuters.

«Αυτή η ισχυρή μείωση του spread σημειώνεται λόγω της είδησης για τις πρόωρες εκλογές στο τέλος Ιουνίου το νωρίτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση στις αρχές του καλοκαιριού», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank, προσθέτοντας ότι «αυτές το πιθανότερο θα σημάνουν το τέλος της (αριστερής κυβέρνησης) ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της εξουσίας από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση» αναφέρει.

Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs είναι πολύ πιθανό η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εθνικές εκλογές και έτσι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κυκλική ανάκαμψη που σημειώνει η ελληνική οικονομία.

Η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας αν και ασταθής υπήρξε ανθεκτική στην επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στα μέσα του 2018 και, φέτος, η αύξηση της εγχώριας ζήτησης θα υποστηριχθεί από μία επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.

Η Goldman Sachs σημειώνει ότι η ισχυρή κυκλική ανάκαμψη και το ταμειακό απόθεμα είναι οι δύο κύριοι λόγοι  για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας από τα μέσα του 2018.