Μια ιδιόμορφη, πρωτοφανής υπόθεση αρπαγής από αστυνομικό της Διευθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών χαρτονομισμάτων-κυρίως των 50, 100, 200 ευρω- που στέλνονταν από αστυνομικές υπηρεσίες για να εξετασθεί η πλαστότητά τους, απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την ΕΛ.ΑΣ!

Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη ο αστυνομικός αυτός (δεν έχει διευκρινισθεί αν είναι άντρας ή γυναίκα) διεκπεραίωνε την σχετική αλληλογραφία με τις αστυνομικές υπηρεσίες και φαίνεται να διέβλεψε την ευκαιρία να παρακρατήσει τα χαρτονομίσματα και να τα χρησιμοποιήσει για την αγορα αγαθών ή αλλού.

Γνωρίζοντας ότι είναι δυσδιάκριτη η πλαστότητά τους με το δεδομένο ότι ζητούντο ειδικές εξετάσεις από το Τμήμα Εργαστηρίων Δικαστικής Γραφολογίας και Πλαστότητας Εντύπων και Αξιών της ΔΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αναδείχθηκε προ μερικών μηνών, μετά από νεώτερα αιτήματα και παρεμβάσεις αστυνομικών υπηρεσιών που ζητούσαν από τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών τα πορίσματα των εργαστηριακών αναλύσεων για τα πλαστα χαρτονομίσματα που είχαν αποστείλει.

Αρχικώς υπήρξε σύγχυση διότι η ΔΕΕ δεν γνώριζε σε τι ακριβώς αναφέρονταν, έως ότου έγινε αντιληπτή η ύποπτη απώλεια των πλαστών ή μη χαρτονομισμάτων κι ότι κάποιος εξάφανισε χρήματα και …υποθέσεις. Σημειώνεται ότι η ΔΕΕ θεωρείται από τις πλέον επίλεκτες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ με σημαντικές επιτυχίες και ειδικές πιστοποιήσεις, όπου σπανίως αναδεικνύονται θέματα ύποπτων ενεργειών αστυνομικών της.