• Αναζήτηση
 • Ο πόλεμος των trolls

  Οσο πλησιάζουν οι κάλπες, οι κόκκινοι και οι μπλε χρήστες του Facebook και του Twitter παίζουν τα ψηφιακά τους ρέστα

  Οταν την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για μια… μεταδημοκρατία όπου τα μέσα ενημέρωσης έχουν στοχοποιήσει την κυβέρνησή του, προφανώς και δεν είχε συμπεριλάβει τα troll του Διαδικτύου.

  Τον ανηλεή πόλεμο των «καλικαντζάρων» του ανώνυμου Ιντερνετ που έχει στρατευτεί από τα μεγάλα κόμματα ως μέσο προπαγάνδας, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αποδόμησης του αντιπάλου και τελικώς εξόντωσης της αλήθειας.

  Η πραγματικότητα είναι ότι ένα οργανωμένο «σώμα» από troll ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας αλλά η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα υπόγεια του Μαξίμου έδωσε διαφορετική διάσταση στη στρατιά των προπαγανδιστών της κυβερνητικής γραμμής. Φοιτητές που ήταν κοντά στο κυβερνών κόμμα προσελήφθησαν για να κάνουν αυτή τη δουλειά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να υπάρχουν 70 και 100 άτομα σε μια βάρδια προκειμένου να «χτυπάνε» τον πολιτικό αντίπαλο, να ενισχύουν τη γραμμή του Μαξίμου και να παίζουν διαδικτυακό «ξύλο» με τους απέναντι.

  Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές αυτός ο πόλεμος είναι πραγματικά πολύ σκληρός. Ισως ζούμε μια από τις χειρότερες περιόδους της πολιτικής ζωής, μια… μεταδημοκρατία όπου κυριαρχούν τα fake news, η λάσπη, η διαστρέβλωση και ουδείς λαμβάνει υπόψη του τις αληθινές διαστάσεις ενός θέματος.

  -Πώς λειτουργεί;

  -Πώς δημιουργούνται οι ψεύτικοι λογαριασμοί;

  -Πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη;

  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο

  Ο πόλεμος των trolls

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk