Προετοιμασία 10′ Μαγείρεμα 40′ περίπου
Υλικά (για 2 μερίδες)
200 γρ. φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικό)
200 γρ. σπαράγγια σε κομμάτια 2 εκ.
200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με την πέτσα
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σπιτικός ζωμός κοτόπουλου (ή όσο πάρει) ή από βιολογικό κύβο ή από ζελέ ψυγείου
2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ανακατεύουμε αλάτι, πιπέρι και το μισό σκόρδο και αλείφουμε το στήθος κοτόπουλου. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, το ψήνουμε αρχικά με την πέτσα προς τα κάτω και μετά το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Το μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 20′. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε σε υψηλή φωτιά για περίπου 7′-8′ μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας το άλλο μισό σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες συσκευασίας. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι που ψήσαμε προηγουμένως το κοτόπουλο και τα σπαράγγια.
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα, καβουρδίζουμε για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά και σε πολύ μικρές ποσότητες τον ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη δημιουργηθούν σβόλοι ή κολλήσει η σάλτσα στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειαστεί ώστε να γίνει η σάλτσα μας αρκετά ρευστή. Την αδειάζουμε στο τηγάνι με τα μακαρόνια και το σπαράγγια, κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.