Ρώσος πρέσβης για τουρκικές προκλήσεις: Ανησυχούμε για κλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

«Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Μασλόβ αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο ζήτημα των S-400.

Την ανησυχία της Ρωσίας για ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόβ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ένταση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες χώρες, «δεν θα κάνουν βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην περαιτέρω ένταση στην περιοχή και δεν θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα εμπόδια για την επίλυση του Κυπριακού».

«Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Μασλόβ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία και την διαμάχη που έχει προκληθεί με τις ΗΠΑ, λέγοντας πως «η Ρωσία δεν παραβιάζει καμία διεθνή συμφωνία στον τομέα των εξοπλισμών. Αυτά τα συστήματα έχουν εντελώς αμυντικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τα ρωσικά συστήματα S-300».

Οσο για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι «η επίλυση του παλιού ονοματολογικού θέματος άνοιξε τον δρόμο στην βεβιασμένη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην βορειοατλαντική συμμαχία και βεβαίως αυτή η πορεία δεν θα συμβάλει στην ασφάλεια και στη σταθεροποίηση της κατάστασης στα Βαλκάνια».

«Γενικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων, που δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο αλλά σε κανόνες που οι ίδιες οι χώρες δημιουργούν και μετά παρουσιάζουν ως άποψη της διεθνούς κοινότητας. Εμείς απορρίπτουμε τις θέσεις ότι η Ρωσία θέλει δήθεν να επιβάλει την επιρροή της στα Βαλκάνια, εμείς επιθυμούμε την ανάπτυξη των σχέσεων με όλες τις βαλκανικές χώρες σε διμερές επίπεδο και είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε τις σχέσεις αυτές, στον βαθμό που οι χώρες αυτές το επιθυμούν» πρόσθεσε ο κ. Μασλόβ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk