Λογαριασμοί ρεύματος: Κάηκαν τα νοικοκυριά από τις αλλαγές στις χρεώσεις

Οι λυπητερές… έσκασαν για τις καταναλώσεις της περιόδου Νοεμβρίου – Μαρτίου και οι καταναλωτές υπέστησαν σοκ, καθώς διαπίστωναν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης προερχόταν από τις ΥΚΩ

Εκαψαν χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος οι αλλαγές που έκανε πέρυσι η κυβέρνηση στις κλίμακες ημερήσιας και κυρίως της νυχτερινής τιμολόγησης για τη ρυθμιζόμενη χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Νοικοκυριά που δεν είχαν ούτε αυτόν το χειμώνα τη δυνατότητα να ζεσταθούν με πετρέλαιο θέρμανσης ή δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου αναγκάστηκαν να ανάψουν ηλεκτρικά σώματα, όπως καλοριφέρ, θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά, με αποτέλεσμα αν και η κατανάλωσή τους δεν υπερέβη την περσινή εντούτοις έλαβαν από τους προμηθευτές ρεύματος φουσκωμένους λογαριασμούς. Οι λυπητερές… έσκασαν στα γραμματοκιβώτια των νοικοκυριών και αφορούσαν τις καταναλώσεις της περιόδου Νοεμβρίου – Μαρτίου. Οι καταναλωτές υπέστησαν σοκ, καθώς μελετώντας τους λογαριασμούς τους διαπίστωναν ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης προερχόταν από τις ΥΚΩ (χρέωση που επιβάλλεται από το κράτος) και μάλιστα στη διάρκεια της νυχτερινής κατανάλωσης, η οποία υποτίθεται ότι είναι και η φθηνότερη. Εκείνες τις ώρες, όπως για παράδειγμα από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, πολλές οικογένειες κάνουν χρήση των ηλεκτρικών τους συσκευών προκειμένου να εξοικονομούν κόστος. Τις ώρες αυτές επίσης άναβαν και τα ηλεκτρικά σώματα για να ζεσταθούν. Τα «ΝΕΑ» έχουν λάβει αρκετές διαμαρτυρίες καταναλωτών και σήμερα δημοσιεύουν ενδεικτικά ορισμένες εξ αυτών.

-Πώς οι αλλαγές Σταθάκη στον τρόπο τιμολόγησης της κατανάλωση ανέτρεψε τις χρεώσεις στο ρεύμα;

-Ποιο ήταν το σύστημα χρέωσης που που εφαρμόζονταν το 2017;

-Πόσα πληρώνουν ετησίως οι καταναλωτές για την παροχή των ΥΚΩ

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Κάηκαν τα νοικοκυριά από τις αλλαγές στις χρεώσεις

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk