Ο Τζον Χάβλιτσεκ «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 79 ετών, νικημένος από την ασθένεια του Πάρκινσον με την οποία έδινε τη μάχη του εδώ και αρκετά χρόνια.

O «Hondo» ήταν μια από τις πιο εμβληματικές εν ζωή μορφές του ΝΒΑ. Υπήρξε ένα από τους καλύτερους γκαρντ φόργουορντ της εποχής του, επηρεάζοντας πολύ το πώς παίζεται η θέση στο σύγχρονο μπάσκετ, αφού υπήρξε ένας εξαιρετικός two way player με μέσους όρους καριέρας 20.8 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα.

Συνέδεσε την καριέρα του με τους Μπόστον Σέλτικς αφού έμεινε στους Κέλτες και τα 16 χρόνια της λαμπρής καριέρας του κατακτώντας 8 πρωταθλήματα και συμμετέχοντας 13 φορές σε All Star Game. Οι διακρίσεις του δεν σταματούν εδώ καθώς αναδείχθηκε MVP των Τελικών του 1974 και έγινε 4 φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ, 7 φορές μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας, 5 φορές μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και 3 φορές μέλος της 2ης καλύτερης αμυντικής πεντάδας.

Οι Σέλτικς έχουν αποσύρει τιμής ένεκεν τη φανέλα με το Νο.17, καθώς ο Χάβλιτσεκ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες που βοήθησαν στη γιγάντωση του franchise. Είναι άλλωστε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της ομάδας και ο 19ος διαχρονικά στο ΝΒΑ με 26.395 πόντους.