Ό,τι και να πει κάποιος για τα όσα έγιναν στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ, μάλλον δεν θα μπορέσει να περιγράψει την ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο δικέφαλος του Βορρά προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης μετά το σημερινό 0-0, αλλά το θέμα είναι πως τα διαιτητικά όργια υπέρ του ΠΑΟΚ δεν έχουν τελειωμό. «Σπρώξιμο» με κάθε λογής σφύριγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μετά το πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε ένα ακόμα «ρεσιτάλ εξυγίανσης», καθώς ο διαιτητής Ευαγγέλου επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα, ακυρώνοντας πεντακάθαρο γκολ του Αστέρα Τρίπολης στο 47′.

Ένα γκολ του Τσιλιανίδη που ακυρώθηκε από τον διαιτητή για «φάουλ» που είδε μόνο ο ρέφερι. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ίνγκασον έπεσε μόνος του στον αγωνιστικό χώρο, ο παίκτης του Αστέρα σκόραρε και ο Ευαγγέλου αποφάσισε να ακυρώσει ένα πεντακάθαρο γκολ.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ του Τσιλιανίδη, αλλάζοντας τις ισορροπίες της αναμέτρησης, σ’ ένα παιχνίδι που ο Αστέρας κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η ομάδα της Τρίπολης θα είχε την ευκαιρία να κυνηγήσει την μεγάλη ανατροπή (είχε ηττηθεί με 2-0 στην Τούμπα) αλλά ο Ευαγγέλου είχε άλλη άποψη, ακυρώνοντας το γκολ που προαναφέραμε. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Ευαγγέλου δεν είχε ακυρώσει το καθαρό γκολ των Αρκάδων. Ο Αστέρας θα είχε προηγηθεί, ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και θα προσπαθούσε για την επίτευξη και δεύτερου γκολ.

Όλα αυτά όμως αν ο διαιτητής είχε πάρει την σωστή απόφαση. Η απόφαση όμως του Ευαγγέλου ήταν λανθασμένη και καθόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό (εις βάρος φυσικά του Αστέρα) την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται και μάλιστα με αμείωτη ένταση. Μετά τα όσα έγιναν στο πρωτάθλημα τώρα όλοι παρακολουθούν το «έργο» στο Κύπελλο με τα όσα έγιναν στην Τρίπολη να προκαλούν την φίλαθλη κοινή γνώμη. Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας την περίοδο της… εξυγίανσης;

Το σίγουρο είναι ότι έγιναν πολλά και στο Κύπελλο για να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο δικέφαλος του Βορρά θα διεκδικήσει λοιπόν το τρόπαιο του Κυπέλλου μετά την πρόκριση επί του Αστέρα, αλλά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο έφτασε στον τελικό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το οφσάιντ του Μάτος στο πρώτο ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει του Αστέρα στο πρώτο παιχνίδι με 2-0 και κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο δικέφαλος του Βορρά είχε προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Μάτος που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά δεν υποδείχθηκε από τον βοηθό, Ευθυμιάδη, ο οποίος ήταν βοηθός και στην ρεβάνς στην Τρίπολη.

Το πέναλτι – δώρο στον ΠΑΟΚ απέναντι στον Πανιώνιο

Θυμίζουμε ότι και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο, στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, ο δικέφαλος του Βορρά είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση με σφύριγμα του διαιτητή του Σκουλά, ο οποίος είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των κυανέρυθρων δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης. Μια απόφαση που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κυανέρυθρων.

Τι άλλο να περιγράψει κάποιος για ν’ αποδώσει την παρακμή και την ξεφτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Η… εξυγίανση δεν σταματάει πουθενά. Το είδε όλη η Ελλάδα και στην Τρίπολη. Το έχει δει καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς σε πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Μαρτίνεθ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας,Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μίσιτς (53’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (62’ Πέλκας) Ακπόμ (77’ Σφιντέρφσκι).