Οι Σίξερς υποδέχτηκαν στο Wells Fargo Center της Φιλαντέλφια τους Μπρούκλιν Νετς για το Game 2 των playoffs της Ανατολής στο ΝΒΑ.

Οι παίκτες του Μπρετ Μπράουν ήταν αναμενόμενο να αντιδράσουν μετά την απροσδόκητη ήττα του πρώτου παιχνιδιού και τα όσα άκουσαν από τον Τύπο και τους φιλάθλους τους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με την ίδια συνταγή να κάνουν τη ζημιά αλλά άντεξαν μόλις ένα ημίχρονο.

Στο πρώτο δωδεκάλεπτο οι Σίξερς ήταν καλύτεροι και το έκλεισαν προηγούμενοι με +6 (34-28). Η διαφορά έφτασε στις αρχές της δεύτερης περιόδου μέχρι και το +13 (44-31), όμως οι Νεοϋορκέζοι έβγαλαν αντίδραση και έκλεισαν το ημίχρονο μόλις ένα πόντο πίσω (65-64).

Ωστόσο αυτό που ακολούθησε ήταν εκπληκτικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αφηνιασμένοι στο τρίτο δωδεκάλεπτο με ένα σερί 14-0 και έπιασαν τους Νετς από τον Λαιμό τρέχοντας ένα εντυπωσιακό επί μέρους 51-23 κάνοντας παράλληλα ρεκόρ πόντων στο ΝΒΑ σε ένα δωδεκάλεπτο για το 116-87.

Όπως είναι λογικό η τέταρτη περίοδος απέκτησε τυπικό χαρακτήρα με τους Σίξερς να παίρνουν τελικά μια άνετη νίκη με 145-123, ισοφαρίζοντας τη σειρά στο 1-1 πριν αυτή μεταφερθεί στο σπίτι των Νετς για τα επόμενα δύο παιχνίδια.

Για τους Σίξερς που είχαν πολλούς παίκτες σε καλή βραδιά, ξεχώρισε η τριάδα των Εμπίντ (23π/10 ριμπ), Χάρις (19π) και Σίμονς (18π/10 ριμπ/12 ασίστ) καλύπτοντας έτσι την κακή βραδιά του Μπάτλερ που είχε μόλις 7 πόντους (3/10 σουτ).

Από την άλλη οι Ντίνγουιντι (19π), Ράσελ (16π) και Χόλις-Τζέφερσον (15π) προσπάθησαν για τους φιλοξενούμενους αλλά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ορμή των Σίξερς.