• Αναζήτηση
 • Αγγέλου: «Αυτοί είναι οι λόγοι που απέτυχα στον Άρη»

  Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν εκ των ομιλητών σε «Σεμινάριο Ηγεσίας» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και μεταξύ άλλων μίλησε και για τη φετινή προσπάθειά του στον Άρη,

  Ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν κατάφερε να πετύχει όσα ήθελε στον Άρη και έτσι μετά από μερικές αγωνιστικές στη φετινή σεζόν, απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας για να έρθει στη θέση του ο Γιάννης Καστρίτης.

  Ο Ελληνας τεχνικός σε ομιλία του στο «Σεμινάριο Ηγεσίας» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους της αποτυχίας του στο κίτρινο πάγκο.

  Συγκεκριμένα ο ο Αγγέλου στάθηκε στη μεθοδολογία της δημιουργίας ομάδας και κυρίως στον τομέα των σχέσεων μεταξύ των προπονητών. «Έρχομαι από ένα διάστημα που τελείωσα από πλευράς αποτελέσματος μια ανεπιτυχή προσπάθεια κατά τη γνώμη κάποιων», είπε αρχικά σε ότι αφορά τη φετινή χρονιά στο πάγκο του Άρη: «Θέλω να πω τι σημαίνει ηγεσία.

  Μετά από μια διαδρομή 45 χρόνων στον χώρο του μπάσκετ, θέλω να πω ότι, ο ηγέτης όταν τελειώνει το έργο του, κάθε φορά, σ’ αυτούς που απευθύνεται θα πρέπει να νιώθουν ότι αυτοί το έκαναν. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο στην κουλτούρα του προπονητή. Έμαθα επίσης ένα τρίπτυχο που άκουσα από τον Μάικ Σιζέφσκι. Όταν μιλάς σε παίκτες να θυμάσαι ότι όταν ακούει κάτι το ξεχνάει, όταν το βλέπει το καταλαβαίνει και όταν κάνει το μαθαίνει».

  Συνεχίζοντας ο έμπειρος κόουτς σύγκρινε καταστάσεις που βίωσε στην επαγγελματική καριέρα του. Για την ακρίβεια, μίλησε για την πυραμίδα των δεδομένων. «Έχω δύο παραδείγματα. Προσωπικά, αυτήν την πυραμίδα, την ονομάζω λειτουργική πυραμίδα σχέσεων. Ένα πετυχημένο κι ένα αποτυχημένο. Θα έλεγα ότι απέτυχα φέτος και στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, δεν κατάφερα να εμπνεύσω», είπε.

  Η πετυχημένη πυραμίδα της διετίας στον Ολυμπιακού εμπεριείχε α) εμπιστοσύνη, β) σύγκρουση, γ) σύγκρουση, δ) δέσμευση και ε) αποτέλεσμα. Η δεύτερη πυραμίδα αφορούσε τη διετία στην Αναντολού Εφές και τον Άρη.

  «Στην Αναντολού Εφές με εξαπλάσιο μπάτζετ και δυνατότητες ενός κολοσσού οικονομικού, αυτή η πυραμίδα ήταν δυσλειτουργική. Είχαμε απουσία εμπιστοσύνης, φόβος σύγκρουσης, έλλειψη δέσμευσης, αποφυγή ευθύνης και όλοι κοιτούσαν το αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο έγινε και στον Άρη»

  Αθλητισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk