Τα κατάφεραν και μετέτρεψαν το Πεδίον του ΄Αρεως, με τα άθλια, κακόγουστα, φτηνιάρικα παζάρια που στήνουν εκεί τις περιόδους των γιορτών, σε κάτι σαν το παζάρι του Σχιστού. Παπούτσια των 5 και των 10 ευρώ, λογής – λογής «μαϊμούδες», κακοτηγανισμένοι λουκουμάδες, ευτελή προϊόντα σε ένα ευτελές περιβάλλον, με το όμορφο κάποτε πάρκο να εξαφανίζεται πίσω από ένα δάσος κακόγουστων περιπτέρων.

Όσο και αν η Ρένα Δούρου επιχειρεί με τις αναρτήσεις της στα social media και με τις δηλώσεις της στον Τύπο να μας πείσει πως κάνουν ό,τι μπορούν και πως τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους είναι πλέον ορατά και αξιοθαύμαστα, εκείνο που κυρίως είναι ορατό, δηλαδή βγάζει μάτι, με τη φετινή «Αυγουλοχώρα» (όπως ονομάζεται το παζάρι) είναι η ανεπάρκεια της Περιφέρειας Αττικής υπό την σημερινή ηγεσία της να βελτιώσει την εικόνα του υποβαθμισμένου πάρκου μας.

Όπως βγάζει μάτι και το κάκιστο γούστο της κυρίας Δούρου και των συνεργατών της, αν πράγματι τους αρέσει το σκηνικό που στήνεται στην περιοχή με τις ευλογίες τους. Αν πράγματι θεωρούν πως, εγκαθιστώντας στη γειτονιά μας ένα από αυτά τα μίζερα, περιφερόμενα στα επαρχιακά πανηγύρια λούνα παρκ (γιατί έχει και λούνα παρκ το παζάρι τους) που περισσότερο σε καταθλίβουν με την παρακμιακή εικόνα τους παρά σου δίνουν χαρά, συμβάλουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας.

Να τους πει κάποιος πως από τους κατοίκους της περιοχής δεν λείπει η ευκαιρία να αγοράσουν πέντε σώβρακα με δέκα ευρώ, αυτά τα βρίσκουν και στο κέντρο, στα πέριξ της οδού Αθηνάς που απέχει από το Πεδίον του Άρεως δέκα λεπτά με τα πόδια.

Εκείνο που τους λείπει είναι ένα φροντισμένο, καθαρό και ασφαλές πάρκο. Και όποιος εξακολουθεί να πιστεύει όσα διαδίδουν από την Περιφέρεια Αττικής, πως δηλαδή το πάρκο είναι πλέον φροντισμένο, καθαρό και ασφαλές, ας έρθει μαζί μου να τον ξεναγήσω στα χορταριασμένα δρομάκια του. Είμαι σίγουρος πως θα αλλάξει γνώμη.