• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ – Τραμπ: Ζητά μείωση επιτοκίων από τη Fed

  «Πιστεύω ότι πραγματικά μας έχουν επιβραδύνει» τονίζει ο αμερικανός πρόεδρος

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιμένει και ζητά από την ομοσπονδιακή τράπεζα να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων, κατηγορώντας την ότι επιβραδύνει την αμερικανική οικονομία.

  «Προσωπικά, πιστεύω ότι η Fed θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια. Πιστεύω ότι πραγματικά μας έχουν επιβραδύνει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα είναι ελάχιστος».

  Ο Τραμπ δεν είναι ο μοναδικός που επικρίνει τη Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Δεκέμβριο, ενώ η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έδινε ήδη ενδείξεις επιβράδυνσης. Έκτοτε, έχει ρίξει τους τόνους και ο πρόεδρός της, Τζερόμ Πάουελ, επαναλαμβάνει ότι πρέπει να επιδείξει υπομονή σε ό,τι αφορά τον δανεισμό.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο ζητά ξεκάθαρα την εφαρμογή ενός προγράμματος τόνωσης της οικονομίας, όπως εκείνο που είχε εφαρμοστεί μετά την κρίση του 2008, πριν από σχεδόν δέκα χρόνια.

  «Τότε θα δείτε μια πραγματική εκτόξευση, όμως παρόλα αυτά (η οικονομία) πάει καλά», τόνισε σήμερα.

  Για την αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ και της Fed για φέτος, αναμένεται ανάπτυξη πάνω από 2%.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk