Μη… γαργαλάτε τον Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) και αποφασίσει ξαφνικά πρόωρες εκλογές, αντί να τις κάνει τον Οκτώβριο, όπως διατυμπανίζει τελευταίως. Γιατί, όπως μου λένε από τη ΝΔ, όσο μακρύτερα μεταθέτει την ημερομηνία των εκλογών τόσο θα αυξάνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο διατηρεί την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λόγω και της χαλαρότητας της ψήφου, δεν θα είναι ανάλογο των προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει στην κοινή γνώμη η Νέα Δημοκρατία, και θα μπορεί να εκληφθεί από την κυβέρνηση ως σήμα ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και ότι οι εθνικές εκλογές παίζονται. Αλλά, πάλι λένε στη ΝΔ, ποιος πιστεύει τον κ. Τσίπρα που λέει ότι θα κάνει τις εκλογές τον Οκτώβριο; Ποιος εγγυάται ότι εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συμφέρει τον κ. Τσίπρα δεν θα προκηρύξει εκλογές;

Τα καθρεφτάκια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο Γιώργος Χουλιαράκης δεν έχουν κρύψει ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση είναι… ταξική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό άλλωστε το έχουν αποδείξει τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια με τον τρόπο που έγινε η διανομή του υπερπλεονάσματος το οποίο προέκυψε από την υπερφορολόγηση των ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση επέλεξε να πάρει πολλά από τη μεσαία τάξη και όσους μπόρεσαν να μείνουν όρθιοι στην κρίση και να τα μοιράσει κατά το δοκούν στην εκλογική της πελατεία.

Ετσι προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στους πολίτες, κάτι που τώρα καταδεικνύεται ακόμη και από έρευνες μεγάλων διεθνών οργανισμών. Ερευνα του ΟΟΣΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ότι το 70% των Ελλήνων θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν τους λαμβάνει υπόψη όταν σχεδιάζει τα κοινωνικά ωφελήματα, ότι το 77,8% πιστεύει πως λαμβάνουν τα κοινωνικά ωφελήματα πολίτες οι οποίοι δεν τα δικαιούνται, αλλά και ότι το 82,1% των Ελλήνων θεωρεί ότι για το ύψος των φόρων που πληρώνει δεν λαμβάνει δημόσιες υπηρεσίες που να το ικανοποιεί.

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τους έλληνες πολίτες σαν ιθαγενείς στους οποίους χαρίζει καθρεφτάκια είναι μια επιλογή μοιραία για εκείνη η οποία αποδοκιμάζεται από την ελληνική κοινωνία. Και αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην κάλπη τότε

ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πληρώσει ακριβά την ταξική του πολιτική.

Γεύμα με… σπόνσορα

Εάν πιστέψουμε την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Σκοπούλη, το γεύμα που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου είχε… χορηγό. Δηλαδή, σπόνσορα. Μεταξύ άλλων, η κυρία Σκοπούλη υποστήριξε ότι δεν ήταν κανονικό γεύμα αλλά… finger food με σαρακοστιανά, πως ο Πρωθυπουργός επέλεξε να τους καλέσει στο Μαξίμου επειδή «ήταν busy» και πως το φαγητό ήταν… χορηγία. Το ερώτημα είναι ποιος προσέφερε το γεύμα (που περιελάμβανε και χταποδάκι ξιδάτο) στο Μαξίμου; Η κυρία Σκοπούλη δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, όπως δεν θέλησε ούτε ο κατά τα άλλα λαλίστατος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μου λένε (γενικά και αόριστα) ότι το γεύμα πρόσφερε ένας επιχειρηματίας που δεν έχει συμφέροντα στην Ελλάδα.

Η Θεοδώρα, ο Ριχάρδος και ο Τσίπρας

«Εάν μου πει ο Πρωθυπουργός «δεν θα σας συμπεριλάβω στο ψηφοδέλτιο», μπορεί να μου μείνει μια πικρία αλλά δεν θα πέσω του θανατά». Τάδε έφη η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, εκ μεταγραφής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία, όπως μου είπε, ευελπιστεί ότι εάν της κάνει το χατίρι ο Αλέξης Τσίπρας, θα είναι υποψήφια στη Β’ Πειραιά (μαζί με τον Παύλο Πολάκη, την Εύη Καρακώστα και λοιπούς). Εάν όχι, τότε θα γυρίσει στην παλιά της δουλειά, που είναι το κόσμημα. Εκείνο που έμαθα είναι ότι η κυρία Μεγαλοοικονόμου έχει ένα πρόβλημα με τον… Ριχάρδο (τον γνωστό Ριχάρδο). Μάλιστα έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας του να καταργήσει όλες τις άδειες αυτών που αγοράζουν χρυσό και να δώσει μόνον μία στην Τράπεζα της Ελλάδος (εάν το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας μόλις ανέλαβε Πρωθυπουργός τότε, όπως είπε, θα είχαμε φύγει από τα μνημόνια το 2016).

Ολιγαρχική αφθονία

Σφήνα στον καβγά Τσίπρα – Μητσοτάκη για το γνωστό «ολιγαρκής αφθονία», που πέταξε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον βολιβιανό πρόεδρο, μπήκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Καισαριανή – θυμίζω ότι ο Δήμος Καισαριανής είναι ένας από τους πέντε δήμους του ΚΚΕ – έδωσε λύση στη διαμάχη λέγοντας: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρήκαν κι άλλη μια έκφραση-νεολογισμό για να τσακώνονται, την ονόμασαν «ολιγαρκή αφθονία»! Αφού τους εκφράζει και τους δύο, για να μην τσακώνονται άλλο, τους προτείνουμε να την ονομάσουν «ολιγαρχική αφθονία», αφού και οι δύο τα συμφέροντα της ολιγαρχίας πασχίζουν πάση θυσία να υπηρετήσουν».

Το δώρο του ΚΚΕ

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου στα εγκαίνια της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου θα παρευρεθεί και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δεν θα πάει με άδεια χέρια. Μαθαίνω ότι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα δωρίσει στη Βιβλιοθήκη τη νέα έκδοση των 4 τόμων του Δοκιμίου της Ιστορίας του ΚΚΕ τους οποίους εξέδωσε πρόσφατα, καθώς και το ιστορικό λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, το οποίο περιέχει πλούσιο φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό.