• Αναζήτηση
  • Λεμονάτα φιλέτα κοτόπουλου πανέ

    Αγαπημένο μικρών και μεγάλων, η «τσαχπινιά» με το ξύσμα λεμονιού το ανανεώνει ελαφρώς και το κάνει πιο ενδιαφέρον.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

    Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 15′
    Υλικά (για 4 μερίδες)
    1 κούπα ελαιόλαδο
    1 κούπα φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
    Ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
    1 λεμόνι
    Αλάτι και πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    1 κιλό φιλέτα στήθος κοτόπουλου* (περίπου 4 φιλέτα)
    Αλάτι, πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
    * Αν το αντέχουμε οικονομικά, προτιμάμε κοτόπουλο βιολογικό.

    Διαδικασία
    Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη γαλέτα με το ξύσμα λεμονιού. Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και αλείφουμε με αυτό τα φιλέτα του κοτόπουλου, ώστε να πάρουν μια ελαφρώς λεμονάτη γεύση. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε ένα άλλο τα χτυπημένα αβγά. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Οταν κάψει ελαφρώς, παίρνουμε το ένα φιλέτο κοτόπουλου, το βουτάμε στο αλεύρι, ώστε να καλυφθεί εξ ολοκλήρου, στη συνέχεια στα αβγά και, τέλος, στην τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντάς το καλά ώστε να κολλήσει παντού η φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Βάζουμε, στη συνέχεια, δύο-τρία στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk